Προσοχή! Καιρός: Ακόμη και 43 βαθμούς το Σάββατο – Σκόνη και αίσθημα δυσφορίας

Αύριο, Σάββατο 26 Ιουνίου, αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα καύσωνα που ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του στη χώρα ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν έως 43 βαθμούς. Έντονο αίσθημα δυσφορίας κατά τόπους.

Ωστόσο, προβλέπεται πως θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ ενώ θα υπάρξουν και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και κατά τόπους συνθήκες καύσωνα, καθώς και έντονο αίσθημα δυσφορίας.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης

Καιρός: Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμη και στους 43 βαθμούς

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 38 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 41, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This