Προσοχή: Η νέα αναβάθμιση των Windows 10 μπορεί να κάνει ζημιά στον σκληρό δίσκο

Βάσει δημοσιευμάτων, προκύπτει πως η αναβάθμιση των Windows 10 που «γνωρίσαμε» τον Μάιο, είναι κακός οιωνός για τους χρήστες της Microsoft, καθώς φαίνεται πως μπορεί να κάνει ζημιά στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστα τεχνολογικά sites όπως το Bleeping Computer και το TechRadar, ένα bug προκαλεί δυσλειτουργία στο εργαλείο «Defragment and Optimize Drives».

​Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα Windows 10 να μην καταγράφουν την τελευταία φορά που ο SSD σας έκανε ανασυγκρότηση και έτσι, κάθε φορά που εκκινείται ο υπολογιστής σας, τα Windows θα κάνουν ανασυγκρότηση στον SSD σας

Όμως, οι SSDs δεν είναι σχεδιασμένοι για συχνή ανασυγκρότηση όπως οι HDDs και κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην ταχύτητά τους ή ακόμα και στη διάρκεια ζωής τους.

​H Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα και ετοιμάζει το Build 19042.487 (20H2). Πάντως, αν και πρέπει να περιμένουμε το update, όποιος το επιθυμεί μπορεί να απενεργοποιήσει την αυτόματη ανασυγκρότηση από τώρα, μέχρι να φτάσει το update για την ενεργοποιήσει εκ νέου.

Για να το κάνει αυτό, πάει από τις ρυθμίσεις στο «Σύστημα» και επιλέγει από το αριστερό μενού «Χώρος Αποθήκευσης».

​Διαλέγει «Βελτιστοποίηση μονάδων δίσκων» και έπειτα «Αλλαγή Ρυθμίσεων στην Προγραμματισμένη Βελτιστοποίηση». Εδώ αποεπιλέγει την εκτέλεση, όπως αναφέρει το unboxholics, σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που είναι διαθέσιμο.