Προσλήψεις 1.000 ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις – Τον Ιούνιο η προκήρυξη μετά την έγκριση από Δ.Αβραμόπουλου

Στην πρόσληψη 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εντός του Ιουνίου προκειμένου να καλύψει ανάγκες σε προσωπικού που έχουν οι μονάδες και των τριών κλάδων των Ένοπλων Δυνάμεων. Οι ΟΒΑ θα λαμβάνουν μισθό επαγγελματία οπλίτη, περίπου 700-800 ευρώ, και θα προσληφθούν για ένα τουλάχιστον χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος υπέγραψε το σχετικό σχέδιο και εξουσιοδότησε τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό ενίσχυσης με προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων.

Εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων για να δώσει και τυπικά το «πράσινο φώς» κατανέμοντας ταυτόχρονα τις θέσεις ανά κλάδο, εντός του Ιουνίου αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Οι ΟΒΑ θα προσληφθούν με υπουργική απόφαση και θα έχουν θητεία ενός έτους με ενδεχόμενο ανανέωσης της για δύο χρόνια ακόμη. Στόχος είναι κάθε χρόνο να προσλαμβάνεται με προκήρυξη που θα εκδίδεται ο αριθμός των 1.000 οπλιτών ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια.

Ο θεσμός των ΟΒΑ επελέγη ως λύση στην κάλυψη των κενών του ανθρώπινου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρακάπτοντας τις αντιδράσεις της τρόικας που δεν θέλει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μέσω του ιδίου θεσμού τα Επιτελεία κάλυψαν έναν αριθμό (μικρό βέβαια, αλλά σημαντικό) στελεχών στις ειδικές δυνάμεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This