Ερχονται 1.140 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Στον «προθάλαμο» του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται δύο μεγάλες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΗ ΑΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ έχουν υποβάλει από τις αρχές του καλοκαιριού τα αιτήματά τους στο ΑΣΕΠ, που αφορούν την πρόσληψη 600 και 540 επιστημόνων και τεχνιτών αντίστοιχα, για τη στελέχωση των μονάδων τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Στον ΔΕΔΔΗΕ θα προσληφθούν 190 Μηχανικοί, 290 Τεχνίτες, 40 Οικονομολόγοι και 20 επιστήμονες Πληροφορικής

Το αίτημα της ΔΕΗ -αν και παλαιότερο- χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις προκειμένου να εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, ενώ η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ είναι έτοιμη προς έκδοση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, που είναι ο διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συστάθηκε το 2011 με την απόσχιση του κλάδου Διανομής της ΔΕΗ ΑΕ. Είναι κατά 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ΑΕ, ωστόσο είναι ανεξάρτητος λειτουργικά και διοικητικά, με αποκλειστικό καθήκον του τη διαχείριση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσληφθούν 540 άτομα για την κάλυψη θέσεων μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών. Ειδικότερα θα προσληφούν 100 διπλωματούχοι Μηχανικοί, 90 πτυχιούχοι Μηχανικοί (απόφοιτοι ΤΕΙ), 290 Τεχνίτες (και συγκεκριμένα 283 Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων και Υποσταθμών και 7 Χειριστές Μηχανημάτων), 40 Οικονομολόγοι και 20 επιστήμονες Πληροφορικής ΠΕ.

Η προκήρυξη υπολογίζεται να βγει μέσα στις επόμενες ημέρες, η εικοσαήμερη προθεσμία θα τρέξει έως τα μέσα Αυγούστου, ενώ οι επιτυχόντες θα επιλεγούν με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια).

Ειδικά για την κατηγορία των Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων (Εναερίτες), οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα περάσουν και από μία πρακτική δοκιμασία, ενώπιον τριμελών επιτροπών, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης.

ΔΕΗ
Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ απέστειλε αίτημα στο ΑΣΕΠ, με το οποίο ζητά την πρόσληψη 600 εργαζομένων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Η πρώτη προκήρυξη αφορά ειδικό επιστημονικό προσωπικό (οικονομολόγοι και μηχανικοί), τα στελέχη δηλαδή που θα αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στην επιχείρηση μέσα στα επόμενα χρόνια. Για την πρόσληψή τους τα κριτήρια θα είναι αυστηρά, θα ζητούνται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών, ενώ οι υποψήφιοι θα είναι πτυχιούχοι Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί και Πολιτικοί Μηχανικοί.

Η δεύτερη προκήρυξη αφορά κυρίως τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και ορισμένους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης, τη Διεύθυνση Πληροφορικής και άλλες Διευθύνσεις, τα Λιγνιτικά Κέντρα, τις Διευθύνσεις Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, τους Ατμοηλεκτρικούς και Τοπικούς Σταθμούς Παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες όλης της χώρας, ενώ η πλειονότητα των θέσεων εντοπίζεται σε Κοζάνη, Φλώρινα, Αρκαδία, Βέροια και Χανιά.

Οι βασικές ειδικότητες αφορούν Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικούς Σταθμών, Ηλεκτρολόγους, Τεχνικούς Ορυχείων, Μηχανοτεχνικούς, Τεχνικούς Εξοπλισμού, Τεχνικούς ΜΕΚ, Χειριστές Μηχανημάτων, Οδηγούς κ.ά.

Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων θα έχουν διάρκεια είκοσι ημερών.

Πηγή : zougla.gr

Pin It on Pinterest