Διαχρονικά δίπλα στον άνθρωπο οι Πρόσκοποι Καλύμνου

Οι Πρόσκοποι Καλύμνου για άλλη μια φορά, έδειξαν πως είναι διαχρονικά δίπλα στον άνθρωπο και δίνουν καθημερινά μαθήματα ανθρωπισμού και προσφοράς.

Το Σάββατο 4/4/2015 “ξαμολήθηκαν”  τα παιδιά στα μεγάλα καταστήματα του νησιού και συνέλεξαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, παροτρύνοντας τους καταναλωτές με την στάση και την παρουσία τους, στην προσφορά στον συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη την συμπαράσταση, μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνάνε όλες οι κοινωνίες και ειδικά τις μέρες αυτές, που ως γιορτινές “βαραίνουν” περισσότερο στην ψυχολογία των ανθρώπων που στερούνται τα στοιχειώδη.

Στην συνέχεια οι Πρόσκοποι, παρέδωσαν τα τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Καλύμνου, ώστε να τα διανείμει στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Σε εποχές που η φτώχεια, η ανέχεια και η στέρηση ακόμη και των βασικών αγαθών, αποτελεί μια καθημερινή πλέον πραγματικότητα και αυξάνονται όλο και περισσότερο οι άνθρωποι που περιμένουν την στήριξη από την κοινωνία, ώστε να μπορέσουν μέσα στις δύσκολες αυτές μέρες να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη των παιδιών του Προσκοπισμού, είναι μια στάση ζωής, που αξίζει να προβάλλεται και να υιοθετείται από όλους.

“Παλμός της Καλύμνου”

Pin It on Pinterest

Share This