Πρόσκληση συμμετοχής επιχειρηματιών της Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες

Στη διεθνή τουριστική έκθεση “Salon des Vacances”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7-10 Φεβρουαρίου 2019 στις Βρυξέλλες, πρόκειται να συμμετάσχει ο Δήμος Ρόδου, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στον χώρο του Ε.Ο.Τ.

Στην έκθεση, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στο Βέλγιο και θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο των Βρυξελλών “Brussels Expo”, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 εκθέτες, από 70 χώρες. Το 2018 ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης ανήλθε στις 105.000.

Στόχος του Ε.Ο.Τ. είναι να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας στη βελγική αγορά αναδεικνύοντας εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και τοποθετώντας την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό ποιοτικών διακοπών.

Κάθε χρόνο η έκθεση Salon des Vacances Brussels επιλέγει καινοτόμες νέες ιδέες για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις. Φέτος θα εμπλουτίσουν την έκθεση τρία νέα θέματα, Κρουαζιέρες-Wellness & Υγεία-Γαστρονομία και δύο νέα σημεία ενδιαφέροντος, φιλικά προς το LGBT -Travel.

Η Ρόδος αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους Βέλγους. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας» το 2018 οι Βέλγοι τουρίστες που ήλθαν στη Ρόδο ανήλθαν σε 57.247 έναντι 48.109 το 2017 παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση της τάξεως του 19%.

Την ίδια χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%.

Ο Δήμος Ρόδου θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διεθνή τουριστική έκθεση “Salon des Vacances” στις Βρυξέλλες, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή,  στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email.

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στον κ. Κώστα Χατζίκο, το αργότερο μέχρι τις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης 5 Φεβρουαρίου 2019.