Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων καταδικάζει την μήνυση σε βάρος δημοσιογράφων της εφημερίδας ” ΠΡΟΟΔΟΣ”

-Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, καταδικάζει απερίφραστα την διαδικασία αυτοφώρου που ακολουθήθηκε σήμερα το πρωί σε βάρος  δημοσιογράφων της τοπικής Εφημερίδας ΠΡΟΟΔΟΣ στο νησί της Ρόδου, έπειτα από προσωπικές μηνύσεις που κατέθεσε σε βάρος τους υποψήφιος δήμαρχος.

Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια  η οποία αποτελεί σαφή προσπάθεια να πληγεί η ελευθεροτυπία,  με σαφή στόχο να περιορίσει το δημοσιογραφικό έργο και την πολιτική κριτική.

Τρεις συνάδελφοι της Ρόδου, μεταξύ των οποίων και μέλος της Ένωσής μας, υποχρεώθηκαν μετά την διαδικασία αναζήτησής τους να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευαν να συλληφθούν και να προσαχθούν με χειροπέδες!  Μετά την απολογία τους και με εντολή του Εισαγγελέα Ρόδου, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων, με αφορμή αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μακριά από τα πολιτικο-οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που ενδεχομένως έχουν δικούς τους λόγους να πολώσουν και να δυναμιτίσουν το προεκλογικό κλίμα, και παράλληλα καλεί τους υποψηφίους να στραφούν κατά των αληθινών, ηθικών και άλλων, αυτουργών αν θεωρούν ότι θίγονται και όχι κατά  εργαζομένων των μέσων Ενημέρωσης, που μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπαθούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Η Ένωση Συντακτών δηλώνει ότι παρακολουθεί με εξαιρετική προσοχή την εξέλιξη της υπόθεσης και καλεί τους συναδέλφους να συνεχίσουν απερίσπαστοι το δημοσιογραφικό τους έργο ενημερώνοντας σωστά και υπεύθυνα την κοινή γνώμη. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι οι δημοσιογράφοι όχι μόνο δεν υποκύπτουν σε απειλές, αλλά αντιδρούν, ως οφείλουν, αποφασιστικά έναντι όσων τις εκφέρουν.

Pin It on Pinterest