Προκλητικό δημοσίευμα στην Τουρκία: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να εισβάλει στη χώρα μας από Λέσβο, Χίο και Σάμο

Παράκρουση έχουν πάθει οι αναλυτές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας καθώς είτε θα μας απειλούν με πόλεμο, είτε θα βγαίνουν και θα λένε ότι «η Ελλάδα είναι αυτή που ετοιμάζεται να εισβάλει στην επικράτειά μας»! Μιλώντας σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού δικτύου Haber Global, και μπροστά σε χάρτη που εμφανίζονταν «τα πλήρως στρατιωτικοποιημένα νησιά του Αιγαίου», ο καθηγητής πανεπιστημίου και αντιστράτηγος εν αποστρατεία Οζγκιούρ Ορ, ανέφερε ότι οι κινήσεις της Ελλάδας δεν βοηθούν στο να καταστεί το Αιγαίο μια «θάλασσα ειρήνης».

«Αν δούμε αυτόν τον χάρτη, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής για να καταλάβει ποιος είναι επιθετικός και ποιος επιχειρεί να λύσει τα ζητήματα με στρατιωτικό τρόπο. Όταν προσπαθήσαμε να δείξουμε τα σημεία των ελληνικών εξοπλισμών στα νησιά δεν έμεινε κενός χώρος στον χάρτη, γέμισε όλος. Το Αιγαίο έτσι δεν μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης» δήλωσε ο Ορ.

Μάλιστα η δημοσιογράφος Σαγνιούρ Τεζέλ, συμπλήρωσε στην τοποθέτηση Ορ πως «οι Έλληνες το 1919 ήρθαν στη Σμύρνη από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο» εννοώντας πως τα νησιά αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια νέα επίθεση στην Τουρκία. «Ο λόγος της αποστρατιωτικοποίησής τους είναι συγκεκριμένος. Ο Κεμάλ Ατατούρκ επέμενε στο να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, γιατί στις 15 Μαΐου του 1919 στην απόβαση της Σμύρνης ήρθαν από εκείνα τα τρία νησιά» σύμφωνα με τα λεγόμενά της. Να σημειωθεί πάντως πώς όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, όλο και περισσότερο θα δημιουργείται κλίμα στην κοινή γνώμη περί ενός εξωτερικού εχθρού που απειλεί να εισβάλλει. Εν προκειμένω, αυτός ο εχθρός, σύμφωνα με την προπαγάνδα του τελευταίου καιρού, είναι «η Ελλάδα που συνεχώς εξοπλίζεται γι’ αυτό τον λόγο» όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Δείτε το βίντεο με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Haber Global…

Pin It on Pinterest

Share This