Προκλητικές δηλώσεις Τούρκων για το Oruc Reis και τη Navtex: Οι Έλληνες το βάζουν στα πόδια

Προκαλούν με τις δηλώσεις του Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι κατηγορούν την Ελλάδα και υπεραμύνονται της παράνομης Navtex για το Oruc Reis.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε πως «διακυβεύονται η θαλάσσια δικαιοδοσία μας, τα δίκαια μας και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Έχουμε δικαιοδοσία από τον ΟΗΕ, διεξάγουμε επιστημονικές και τεχνικές μελέτες κι αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά οι Έλληνες κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν την ένταση».

«Ελπίζουμε οι Έλληνες να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Αριάννα Φερεντίνου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε: «Πάντα δίνουμε απάντηση σε εκείνους που το βάζουν στα πόδια από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Με βίντεο από τα κατορθώματα του Oruc Reis, εύχεται καλή τύχη στη νέα «επιχείρηση» ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου και έμπιστος επί της οικονομίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Αντίστοιχου ύφους τοποθέτηση είχε κάνει νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, μέσω Twitter: «H συντήρηση του σεισμικού ερευνητικού πλοίου μας Oruc Reis ολοκληρώθηκε. Το πλοίο μας ξεκίνησε με σκοπό να κάνει την ακτινογραφία της Μεσογείου. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας. Αν υπάρχει (φυσικό αέριο) σίγουρα θα το βρούμε».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest