Προκαλούν οι Τούρκοι – Η Ελλάδα έκανε παραβιάσεις πρώτη

Προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπο Τανζού Μπιλγκίτς, να κάνει λόγο για «προβοκατόρικες πτήσεις στις ακτές της Τουρκίας» κατηγορώντας την Ελλάδα.

Η Τουρκία μετά τις δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο και το νέο διάβημα που έστειλε το ελληνικό ΥΠΕΞ προς τον Τούρκο Πρέσβη, συνεχίζει να προκαλεί αυτή τη φορά μέσω επίσημης τοποθέτησης.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Οι δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών  στις 27 Απριλίου σχετικά με τα γεγονότα μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών στο Αιγαίο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προβοκατόρικες πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας στα Δίδυμα, στην Ντάτσα και στην περιοχή του Νταλάμαν. Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Ενώ η Ελλάδα είναι η πλευρά που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορεί τη χώρα μας με αβάσιμους ισχυρισμούς δεν έχει σχέση με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του εύρους  του εναέριου χώρου, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This