Προκαλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Βαρώσια, το μαργαριτάρι της Μεσογείου γέμισε ξανά με φωνές

Προκλητικά μηνύματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων έστειλαν μέσω Twitter Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι καθώς και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Στο μήνυμά του στο τουίτερ ο Τούρκος αντιπρόεδρος αναφέρει ότι «οι όμορφες ακτές των Βαρωσίων, που είναι το μαργαριτάρι της Μεσογείου, γέμισε ξανά με φωνές ανθρώπων μετά από 46 χρόνια.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Βαρώσια θα είναι τόσο σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας όσο και πηγή ζωής για την οικονομία».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, στο δικό του μήνυμα στο τουίτερ, αναφέρει ότι «σήμερα άνοιξε ένα τμήμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων που ανήκουν στην τδβκ και που για 46 χρόνια είναι κλειστό για εγκατάσταση και επισκέψεις. Ας είναι καλορίζικο για την τδβκ και για τους αδελφούς μας που ζουν εκεί αυτό το βήμα που έχει συμβολικό νόημα ικανοποιώντας την νοσταλγία».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ιστορικές στιγμές», σχολιάζοντας ότι Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι έχασαν την ψυχραιμία τους, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, επικαλούμενο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest