Προκαλεί η Τουρκία: Αν οι όλμοι στρίψουν στο Καστελόριζο, περαστικά τους – Μπορεί να πέσει το ναυτικό μας “καταλάθος” στα πλωτά ραντάρ

«Η Ελλάδα βάζει κάτω απο τη μύτη μας ραντάρ – Όταν αυτά τα χτίσετε κοντά στις τουρκικές ακτές ο τουρκικός στόλος ίσως πέσει πάνω τους» – Η Τουρκία προκαλεί ξανά.

Προκλητική γίνεται ξανά η Τουρκία με τα ρεπορτάζ που μεταδίδουν τα μέσα της για τη δημιουργία 7 πλωτών ραντάρ στο Αιγαίο, μετά τις αντιδράσεις της Άγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, τα τουρκικά Μέσα θεωρούν τα ελληνικά πλωτά ραντάρ απειλή για την Τουρκία – «θα μπορούν να ελέγχουν τις ακτές της» – και αναφέρουν ότι η «ΕΕ στηρίζει τα σχέδια της Ελλάδας».

Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου HABER GLOBAL.

«Μόλις λέγαμε πως υπάρχει θετικό κλίμα με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Ελλάδα, ενώ χαμογελάει στο παρασκήνιο, κάνει άλλα πράγματα. Εδώ στον χάρτη βλέπετε την Σαμοθράκη, τη Λέσβο, την Χίο, την Ικαρία, την Σάμο, την Κάλυμνο, την Κω και την Ρόδο» αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Αυτή εδώ δεν είναι η λίστα των νησιών που θα πάτε δίχως βίζα. Αυτά είναι τα νησιά που η Ελλάδα θα εγκαταστήσει ραντάρ. Βάζει κάτω απο τη μύτη μας ραντάρ. Στην Αττάλεια, στο Αίδινιο, στη Σμύρνη , στο Τσανάκαλ. Να τι κάνει η Ελλάδα. […] Όταν αυτά τα χτίσετε κοντά στις τουρκικές ακτές και στα τουρκικά νησιά, τότε ο τουρκικός στόλος θα κάνει κάτι, ίσως πέσει πάνω τους ή κάτι άλλο».

«Αν οι όλμοι στρίψουν προς το Καστελόριζο, τότε περαστικά τους»

«Η Τoυρκία δεν έχει ανάγκη να κάνει κάποιο επιπλέον κόπο. Αν οι όλμοι στρίψουν προς το Καστελόριζο, τότε περαστικά τους. Μιλάμε για μια απόσταση 500 μέτρων για έναν μικρό όλμο. Εσύ Ελλάδα, πως από τόσα χιλιόμετρα θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αυτό το νησί, και μπορείς και συμπεριφέρεσαι με τέτοιο θράσος, τέτοια αδιαφορία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του ULUSAL HABER, «τα ραντάρ που έχουν εμβέλεια 40 χιλιομέτρων, θα εγκατασταθούν στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, δηλαδή σε περιοχές κοντινές στην Τουρκία που θα μπορούν να ελέγχουν την Τουρκία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας έχει εγκρίνει το σχέδιο και τα πλωτά ραντάρ αναμένεται να εγκατασταθούν στο Αιγαίο. Το 2025. Το σχέδιο λέγεται πως είναι μια απόδειξη των στενών σχέσεων της Ελλάδας με την Γαλλία και το κόστος του φτάνει στα 19.5 εκατ. ευρώ»

Οπως αναφέρει το A HABER, «η Ελλάδα θα εγκαταστήσει πλατφόρμες ραντάρ στο Αιγαίο; Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η Αθήνα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει 7 πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο. Οι πλατφόρμες των ραντάρ θα υποστηρίζονται με κάμερες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θα χτιστούν με την υποστήριξη της Ε.Ε, της Ελλάδας και της Κύπρου. Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας είναι θετικό στο σχέδιο αυτό».

Pin It on Pinterest