Ρόδος : To πρόγραμμα της ημερίδας ποιότητας στον τουρισμό

ΤΙΤΛΟΣ : «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ» ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων εκδηλώσεων, διοργανώνουν την «3η Ημερίδα Ποιότητος για τον τουρισμό της Ρόδου».
Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016, από τις 10:00 έως τις 15:00, στην Αίθουσα «Γεώργιος Καραγιάννης του Επιμελητηρίου.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου και την βελτίωση των υποδομών και παροχή υπηρεσιών.

 
Οι ενότητες της ημερίδας:
Στην πρώτη ενότητα οι ομιλητές μας, θα παρουσιάσουν πως αντιλαμβανόμαστε την ποιότητα, πως μας κρίνουν και μας βαθμολογούν οι πελάτες και που βρισκόμαστε συγκριτικά με τους άλλους προορισμούς.
Α’ Ενότητα
09:30-10:00 Προσέλευση – Πρωινός καφές
10:00 Γεώργιος Ματσίγκος – Πρόεδρος Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου –«Ιδού η Ρόδος, Ιδού και η ποιότητα – Προβληματισμοί και δράσεις
10:20 Ευάγγελος Γεωργίου- Διευθυντής Πωλήσεων TUI Group – «TUI – εστιάζοντας στην ποιότητα»
10:40 Ιωάννης Αφουκατούδης – Διευθύνων Σύμβουλος Thomas Cook Austria – «Thomas Cook Προσέγγιση ποιοτικού Μάνατζμεντ»
11:00 Natalie Humphreys – Holidaycheck (δεν έχουμε φωτογραφία θα χρησιμοποιηθεί το λογότυπο) – «Αναζήτηση για ποιότητα»
11:20 Άρης Ίκκος – Επιστημονικός Διευθυντής INSETE – «η Ποιότητα των ξενοδοχείων της Ρόδου και ανταγωνιστικών προορισμών, όπως την αξιολογούν οι πελάτες»
11:40-Διάλειμμα
Β’ Ενότητα
Στην δεύτερη ενότητα θα μας παρουσιάσουν τι είναι ποιότητα στον τουρισμό και πως μπορούμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, όπως επίσης πως μπορούμε να διαφοροποιήσουμε το προϊόν της Ρόδου.
12:00 – Αιμιλία Βλάμη – Επιστημονικός Συνεργάτης Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – «Η νέα διαδικασία κατάταξης των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων: Φιλοξενία με εγγύηση ποιότητας»
12:20 – Νατάσσα Αντωνοπούλου – Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος Green Key-Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης   – «Green Key & Γαλάζιες Σημαίες: Πιστοποίηση Ανάπτυξης στον Πράσινο Τουρισμό»
12:40 – Δημήτρης Κούτουλας – Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμός – Πανεπιστημιακός – «Περί Εποχικότητας»
13:00 Μιχάλης Βασταρδής – Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και Πανεπιστημιακός – «Η ποιότητα ως μηχανισμός οικονομικής ανάπτυξης»
13:20 – Ανέστης Αναστασίου – Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και Πανεπιστημιακός – «Ανθρώπινο δυναμικό ολικής ποιότητας στον τουρισμό»
13:40 Τοποθέτηση φορέων και τουριστικών αρχών
Η Ημερίδα αφορά όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό και όλους τους πολίτες με ευαισθησία και όραμα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν τα προβλήματα της Ρόδου, θα αξιολογηθούν, θα προταθούν λύσεις και ιδέες για τη βελτίωση του προορισμού. Ο ΣΔΞΡ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα, τις προτάσεις και ιδέες υλοποίησης με ανάλογες δράσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια πριν την έναρξη της σαιζόν. Στόχος και σκοπός, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν της Ρόδου, αναδεικνύοντας όλες τις ομορφιές και βελτιώνοντας τις υποδομές του τόπου μας καθώς και τις παροχές υπηρεσιών μας.