Πιλοτικό πρόγραμμα ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές ζητά η ΕΣΕΕ

Πρόταση στο υπουργείο Ανάπτυξης, έκανε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, να εφαρμόσει σε τουριστικές…. και παραθεριστικές περιοχές, ένα πιλοτικό πρόγραμμα ελεύθερης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, όπου θα το ζητούν και θα αποφασίζουν αποκλειστικά οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι, επιλέγοντας τα παραδείγματα των περιοχών της Δωδεκανήσου, των Κυκλάδων, της Χαλκιδικής και άλλων τουριστικών περιοχών.

Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι ήδη από την δημόσια διαβούλευση που οδήγησε στην ψήφιση του ν. 4177/2013 έκανε γνωστό προς όλους ότι σκοπός του εμπορίου είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στις αμιγείς εποχιακές και τουριστικές αγορές, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν χωρίς στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και να συνεισφέρουν κατά την βάση των δυνατοτήτων τους στην ανάπτυξη των τουριστικών εμπορικών αγορών της χώρας.

Σημειώνεται ότι αυτήν την στιγμή στις τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές για να λειτουργήσουν τα καταστήματα τις καθημερινές μετά τις 09:00 το βράδυ και τις Κυριακές από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, χρειάζεται απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη (άρθρο 16 ν. 4177/2013). Μετά πρέπει να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο για να επεκτείνει -όπως απαιτείται στην παμψηφία των περιπτώσεων- το ωράριο είτε το πρωί, είτε το βράδυ (άρθρο 23 ν. 2224/1994).

Ε.Π.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

Pin It on Pinterest