Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ.Χ.Κόκκινος ενημερώνει ότι, κατόπιν αιτήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και μετά από ενημέρωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, αποφασίστηκε η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Νομού Δωδεκανήσου, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια σημαντική και αποτελεσματική προσπάθεια ενίσχυσης και τόνωσης της αγοράς αλλά και διευκόλυνσης του καταναλωτικού κοινού τις γιορτινές μέρες ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Τονίζεται ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική και εξακολουθούν να ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

α) Να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.

β) Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (francise).

γ) Να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «καταστήματα εντός καταστήματος» (shops−in−a−shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (“outlet”) εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.)

Pin It on Pinterest