Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καύσωνα – Κορυφώνεται το επόμενο 48ωρο

Στον καύσωνα που όπως τονίζει θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες εστιάζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ο μετεωρολόγος τονίζει πως ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 44 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός.

«Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου παρατηρούμε ότι στο σύνολο της ανατολικής Μεσογείου επικρατεί ανέφελος καιρός μιας και σε αυτές τις περιοχές επικρατεί ένα ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων. Νότια της Ιταλίας διακρίνουμε νεφικά συστήματα από μία αβαθή ατμοσφαιρική διαταραχή, τα οποία μετατοπίζονται προς τα βορειοανατολικά και στην πορεία τους μεταφέρουν αφρικανική σκόνη που θα φτάσει μέχρι και τη χώρα μας επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα» υπογραμμίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και δημοσιεύει ένα σχετικό βίντεο.


Στον καύσωνα που όπως τονίζει θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες εστιάζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Ο μετεωρολόγος τονίζει πως ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» με τους 44 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός.

«Στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου παρατηρούμε ότι στο σύνολο της ανατολικής Μεσογείου επικρατεί ανέφελος καιρός μιας και σε αυτές τις περιοχές επικρατεί ένα ισχυρό πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων. Νότια της Ιταλίας διακρίνουμε νεφικά συστήματα από μία αβαθή ατμοσφαιρική διαταραχή, τα οποία μετατοπίζονται προς τα βορειοανατολικά και στην πορεία τους μεταφέρουν αφρικανική σκόνη που θα φτάσει μέχρι και τη χώρα μας επηρεάζοντας κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα» υπογραμμίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και δημοσιεύει ένα σχετικό βίντεο.

«Μπορούμε να δούμε την πολύ θερμή αέρια μάζα (κόκκινες αποχρώσεις) που θα καλύψει το σύνολο της ανατολικής Μεσογείου και που στην ουσία αυτές θα προκαλέσουν το δεύτερο ισχυρό κύμα καύσωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη μας, δροσερές αέριες μάζες θα κινηθούν από τα βόρεια Βαλκάνια προς την περιοχή μας επαναφέροντας τον υδράργυρο σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα» συμπληρώνει.

Ο μετεωρολόγος παρουσιάζει και έναν τρίτο χάρτη στον οποίο όπως εξηγεί αποτυπώνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου περιμένουμε τις πιο υψηλές θερμοκρασίες και αυτά αφορούν περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου. «Αυτό οφείλεται στο ότι σε αυτές εκεί τις περιοχές θα επικρατήσουν σταδιακά ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι οι οποίοι καθώς κατέρχονται από τα βουνά της Πίνδου λειτουργούν σαν καταβάτες (πολύ θερμός και ξηρός άνεμος) ανεβάζοντας πιο πολύ τον υδράργυρο ενώ ταυτόχρονα καθιστούν πολύ επικίνδυνη την κατάσταση και στο θέμα των πυρκαγιών. Γι αυτό χρειάζεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ από όλους μας» αναφέρει.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ