Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεωνη, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έφερε το φάρμακο ρεμντεσιβίρη που χορηγείται κατά του κορωνοϊού.
Είναι ελπιδοφόρο φάρμακο και απευθύνεται στους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε βαριά κατάσταση, εξήγησε, προσθέτοντας πως είναι σε κλινική δοκιμή με συμμετοχή πολλών χωρών, από την Ελλάδα συμμετέχουν ήδη τέσσερα νοσοκομεία και γίνονται ενέργειες για να το χορηγούν άλλα πέντε.
Το εν λόγω φάρμακο είχε αναπτυχθεί για τον Έμπολα και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα συστήνει να χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών. Μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση θα παραμείνει αποκλειστικά γι’ αυτές τις ομάδες, υπογράμμισε, ενώ η επέκταση της χορήγησής του και σε περισσότερα νοσοκομεία αναμένεται να γίνει άμεσα, μέσα στην εβδομάδα.