Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου σήμερα στη Βιέννη

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας Dr. Heinz Fiscer συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, σήμερα στα ανάκτορα Hofburg, στη Βιέννη, παρουσία και της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Ο Πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας, λάτρης της Ελλάδος, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της, όπως επίσης και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, επεφύλαξε στον δήμαρχο θερμή υποδοχή και η συνάντηση τους διεξήχθη σε φιλικό κλίμα.
Αντηλλάγησαν απόψεις, προτάσεις και διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές το ευρύ πεδίο συνεργασίας ανάμεσα σε Αυστρία και Ρόδο σε όλους τους τομείς, με κυρίαρχο αυτόν του κοινωνικού τουρισμού, τομέα που η Αυστρία δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Σκοπός της συνάντησης ήταν, εκτός των άλλων και η επισφράγιση με τον πλέον επίσημο τρόπο, της συμφωνίας του Δήμου Ρόδου και των τουριστικών φορέων της περιοχής μας με τους ομόλογους τους στην Αυστρία, για διακοπές συνταξιούχων και ατόμων Τρίτης Ηλικίας της φίλης χώρας, στη Ρόδο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αυστρίας, ευαισθητοποιημένος στα θέματα Τρίτης Ηλικίας και διακοπών των συνταξιούχων της χώρας του, ζήτησε από τα μέλη της ροδίτικης αντιπροσωπείας να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους και να βοηθήσουν σημαντικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων, που αγαπούν το νησί και το επιλέγουν συχνά ως τόπο διακοπών τους.
Ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την εξαιρετική τιμή να τους δεχθεί υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα που γεννήθηκε η
Δημοκρατία, αλλά και η χώρα του Ξένιου Διός, της φιλοξενίας. Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση αιώνων. Είναι τιμητικό για μας τους Ρόδιους που προτιμάτε το νησί μας για διακοπές και μας εμπιστευθήκατε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, του κοινωνικού τουρισμού».
Αντηλλάγησαν δώρα με το δήμαρχο να δίνει στον Πρόεδρο αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, μηχανισμό που κατασκεύασαν αρχαίοι Ρόδιοι. Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος και τα μέλη της ροδίτικης αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν στα Ανάκτορα Hofburg.

Pin It on Pinterest