Ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά στη Ρόδο

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, η επίσκεψη του Προέδρου της Γερουσίας του Καναδά, κ. Noel A. Kinsela, στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Στα πλαίσια της εθιμοτυπικής συνάντησης ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι οι θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμα, και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα για προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, και σημείωσε ότι απαιτείται απλούστευση και σταθεροποίηση του φορολογικού πλαισίου και μείωση της γραφειοκρατίας. Τέλος, ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στο φαινόμενο μετανάστευσης νέων επιστημόνων από την νότια προς την κεντρική Ευρώπη.

Ο κ. Kinsela εξέφρασε την συμπαράστασή του στους Έλληνες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Τόνισε την ικανοποίησή του και την σημασία του Ελληνο-Καναδικού Συμφώνου Ελευθέρων Συναλλαγών, το οποίο θα ενισχύσει το ρεύμα επενδύσεων από τον Καναδά προς την Ελλάδα. Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα Youth-Τravel-Initiative, μέσω του οποίου νέοι Έλληνες επιστήμονες μπορούν απασχοληθούν επαγγελματικά στον Καναδά, για μία περίοδο 6 μηνών.

Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά συμφώνησαν ότι διέξοδο στα προβλήματα μπορεί να αποτελέσει η διεθνής περιφερειακή συνεργασία. Μάλιστα, ο κ. Kinsela πρότεινε στον Περιφερειάρχη να συναντηθεί με τον ομόλογό του από την Καναδική Περιφέρεια Brunswick, η οποία Περιφέρεια έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το Ν. Αιγαίο, κάτι στο οποίο ο κ. Μαχαιρίδης ανταποκρίθηκε θετικά.

Pin It on Pinterest