Β.Πούτιν και Α.Τσίπρας θα παρακολουθήσουν μαζί στις 9 Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία την παρέλαση για τη νίκη κατά της Γερμανίας!

Την Ημέρα Νίκης κατά της Γερμανίας και ανήμερα της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία κάλεσε τον ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ρωσία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μία πρόταση που έγινε δεκτή και Πούτιν και Τσίπρας θα παρακολουθήσουν μαζί την παρέλαση με τα πλέον εξελιγμένα ρωσικά οπλικά συστήματα!
Οπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr, σήμερα επρόκειτο να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών στην σκιά της προσφοράς των 10 δισ. ευρώ κάτι που έγινε και ακολούθησε η πρόσκληση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχάρη και προσωπικά τον πρωθυπουργό για την εκλογή της νέας κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας -δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις- ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ τονίσθηκε η σημασία εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή και διακρίβωσαν ότι συμπίτπυν απόλυτα οιθέσεις τους…
Μια πρόσκληση, πραγματικά, “την κατάλληλη στιγμή” κι ένα ηχηρό μήνυμα σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.
H ανακοίνωση του βοηθού, επί Διεθνών Ζητημάτων, του Ρώσου Προέδρου, κ. Γιούρι Ουσακόφ. για το θέμα αναφέρει ότι “Η συζήτηση αφορά και τους αγωγούς φυσικού αερίου που έχει την σημασία της από γεωπολιτικής και οικονομικής πλευράς. Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία και επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream”.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest

Share This