Β.Πούτιν: “Ναι, τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν το Su-24”!

Οργισμένος ο Β.Πούτιν σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι “Το μαχητικό μας καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρος-αέρος από τουρκικό F-16″ και πρόσθεσε: «Δε μπορώ να βρω άλλη λέξη από αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά».
“To μαχητικό μας κατερρίφθη 4 χλμ από τα τουρκικά σύνορα, μέσα στο έδαφος της Συρίας”.
Επιπλέον στοχοποίησε πλήρως την Τουρκία τονίζοντας ότι κερδίζει πετρέλαιο από “αιχμαλωτισμένες περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές και το μεταφέρουν στη Άγκυρα”.
«Οι πιλότοι και το αεροσκάφος μας δεν απείλησε την Τουρκία, αυτό είναι γεγονός», αλλά  πλέον η ουσία είναι πώς και εάν θα αντιδράσει η Ρωσία. Θα αντιδράσει με κάποιο τρόπο ή θα “καταπιεί” το γεγονός;

Σίγουρα, πάντω, ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης αποστολής των ρωσικών μαχητικών δεν ήταν ο ενδεδειγμένος αφού η προσέγγιση των δύο F-16 και η βολή θα έπρεπε να είχε γίνει αντιληπτή από τα ρωσικά συστήματα που επιτηρούν την περιοχή, ενώ κανονκά τα ρωσικά μαχητικά κρούσης θα έπρεπε να συνοδεύονται από μαχητικά προστασίας Su-30SM .Και τα ρωσικά ραντάρ στην Λαττάκεια,καθώς και οι ρωσικιί δορυφόροι θα έπρεπε να είχαν λάβει σχετικά σήματα της τουρκικής κίνησης και να είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα, αφού η Τουρκία είχε προειδοποιήσει ότι θα παρέμβει μετά τον βομβαρδισμό του τουρκικού κομβόι την περασμένη Παρασκευή, που είχε αποκαλύψει το pronews.gr (διαβάστε σχετικά εδώ).

Κτά τα λοιπά η αρχική τοποθέτηση του Β.Πούτιν ήταν πολύ προσεκτική και απείχε από την κλίμακα του γεγονότος που αντιμετώπιζε.: “Η κατάρριψη του αεροσκάφους ξεπερνά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας”.
Και αναφέρθηκε στην οικονομική διάσταση της υπόθεσης:
“Υπάρχουν πολλά προϊόντα και πετρέλαιο που εισέρχονται στην Τουρκία από υπό κατοχή εδάφη. Από αυτή τη συναλλαγή χρηματοδοτούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες. Και τώρα μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και ρίχνουν τα αεροσκάφη μας επειδή πολεμάμε την τρομοκρατία. Πάντα φερθήκαμε στην Τουρκία όχι μόνο σαν γειτονική χώρα αλλά σαν φιλικό κράτος. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει το σημερινό περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον”.
“Οι Ρώσοι πιλότοι δεν απείλησαν την τουρκική Δημοκρατία, αλλά εκτελούσαν αποστολή κατά των τζιχαντιστών. Η Τουρκία αμέσως μετά το περιστατικό δεν επικοινώνησε μαζί μας αλλά με τους υμμάχους της στο ΝΑΤΟ λες και ρίξαμε εμείς ένα τουρκικό μαχητικό. Προφανώς για το ΝΑΤΟ είναι λιγότερο σημαντικό να χτυπηθούν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες. Ελπίζω ότι η Διεθνής Κοινότητα θα ενωθεί κατά του κοινού Κακού.
Μαζί με τις ΗΠΑ είχαμ υπογράψει συμφωνία για την αποφυγή ατυχημάτων, μια συμφωνία την οποία υποτίθεται θα τηρούσε και η Τουρκία. Το ΙSI διαθέτει τεράστια έσοδα, οπλισμό, και την υποστήριξη ως φαίνεται των ΕΔ ενός μεγάλου κράτους,και είναι ξεκάθαρο γιατί κάνουν τέτοια εγκλήματα και τέτοιες βαρβαρότητες”
Ο Πούτιν, που βρίσκεται στην Ιορδανία και είχε επίσημη συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο οποίος του εξέφρασε τα συλληπητήριά του, πρόσθεσε:
“Θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες, μας μαχαίρωσαν πισώπλατα”.

Pin It on Pinterest

Share This