Που θα πάνε φέτος οι Ρώσοι διακοπές

Στο φόντο μιας πρωτόγνωρης γεωπολιτικής κρίσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της αξίας του ρουβλιου, την αύξηση του κόστους διακοπών στο εξωτερικό και το «πάγωμα» των αερομεταφορών στους περισσότερους διεθνείς προορισμούς, οι Ρώσοι ελαττώνουν τη ζήτηση για διακοπές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό δίκτυο τουριστικών γραφείων της Ρωσίας, 1001 tour – τμήμα της TBS Group – οι πωλήσεις πακέτων διακοπών κατά την εβδομάδα 28 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2022, παρουσίασαν μείωση 69,7% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (21 – 27 Φεβρουαρίου 2022).

Ήδη, στις 28 Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ κατέγραψαν μείωση των πωλήσεων για διεθνείς προορισμούς, που έφτασε το 70%.

Σύμφωνα με το 1001 tours, οι προορισμοί της Ρωσίας είναι πρώτοι όσον αφορά τις τρέχουσες πωλήσεις διακοπών το Μάρτιο (μερίδιο 24% του συνόλου των πωλήσεων πακέτων). Πρόκειται ουσιαστικά για κοντινά ταξίδια στη νότια Ρωσία, και κυρίως στο Σότσι. Η μέση τιμή των πακέτων αυτών ανέρχεται σε 290 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων.

Στη δεύτερη θέση, σε επίπεδο πωλήσεων, βρίσκονται τα πακέτα στην Αίγυπτο (μερίδιο 22%) και ακολουθούν η Τουρκία (16%) και τα ΗΑΕ. Οι πωλήσεις στους υπόλοιπους προορισμούς του εξωτερικού χαρακτηρίζονται ως «σποραδικές».

Η μέση τιμή των πακέτων για Τουρκία ανέρχεται στα 855 ευρώ, για Αίγυπτο στα 790 ευρώ και στα ΗΑΕ στα 180 ευρώ.

Το 1001 tour προβλέπει ότι δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης και της ανόδου της αξίας του ευρώ και του δολαρίου, θα υπάρξει περαιτέρω μείωση πωλήσεων διεθνών ταξιδιών στη ρωσική αγορά ενώ το μερίδιο των πακέτων εσωτερικού θα αυξηθεί.

Πηγή: tornosnews.gr

Pin It on Pinterest

Share This