«Να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων»

Δήλωση του Τάκη Πότσου Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Φέτος το ταξίδι του φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που έχει καταξιωθεί ως το σημαντικότερο πολιτικό – πολιτιστικό, νεολαιίστικο γεγονός, συμπληρώνει τα 40 του χρόνια.
Ήδη αυτή την περίοδο σε κάθε γωνιά της χώρας τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με άλλους νεολαίους, εργάτες, μαθητές και φοιτητές, δουλεύουν ακούραστα οργανώνοντας με μεράκι εκδηλώσεις στα πλαίσια του 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Με σύνθημά του φέτος: «Να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», απόσπασμα από την απολογία του ήρωα Κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη που τουφεκίστηκε από το εκτελεστικό απόσπασμα για την αφοσίωσή του στον αγώνα του λαού, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ανοίγει τα φτερά του όπως κάθε χρόνο και στη Ρόδο, την 1η Σεπτέμβρη στην Αρχάγγελο και στις 13 του μήνα το Κεντρικό Φεστιβάλ στο πάρκο του Άη Γιάννη.
Φιλοδοξούμε να τιμήσουμε την 40η επέτειο ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα, οργανώνοντας φέτος μαζί με την ΚΝΕ ένα φεστιβάλ σταθμό, στην πορεία για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και 50 χρόνια της ΚΝΕ.
Θεωρούμε ότι το Φεστιβάλ αποτελεί υπόθεση και όσων όλα αυτά τα χρόνια πάλεψαν για την επιτυχία του. Γι αυτό το λόγο απευθύνουμε κάλεσμα, σε όλους τους συντρόφους, φίλους, όσους πέρασαν από τις γραμμές της ΚΝΕ όσους έβαλαν πλάτη για να στηθεί το Φεστιβάλ τώρα ή παλιότερα, να έρθουν να κουβεντιάσουμε, να συμβάλλουν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας στην επιτυχία του 40ου Φεστιβάλ.
Μια τέτοια κουβέντα, σε φιλικό συντροφικό κλίμα, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στο La Terrazza στην περιοχή του ΚΟΒΑ στις 9μμ. Καλούμε συντρόφους, φίλους και συνοδοιπόρους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Pin It on Pinterest