Δήλωση Τάκη Πότσου για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού

 

Η απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού, της θάλασσας, του πυθμένα της θάλασσας, της παραλίας, της όχθης των λιμνών ακόμα και των τεχνητών λιμνών , πρέπει να είναι οριστική. Η απάντηση του λαού να μην επιτρέψει την επανακατάθεση και την ψήφισή του στη Βουλή.

Μια σειρά σχετικά νομοθετήματα προηγήθηκαν, για να δημιουργήσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, αποκλειστικά για την κερδοφόρα δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Το χωροταξικό για τον τουρισμό, του τουρισμού με τους οργανωμένους τουριστικούς υποδοχείς, του κτηματολογίου, της διευκόλυνσης των επενδύσεων, της ιδιωτικοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου και των υποδομών, λιμανιών, αεροδρομίων, ήταν κάποια αυτά τα οποία θα ολοκληρωθούν με το νομοσχέδιο που απέσυρε προσωρινά η Κυβέρνηση.

Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε. 2020 και των Ελληνικών κυβερνήσεων, πολιτική, η οποία έχει υιοθετηθεί από την Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας 2014-2020, και την οποίαν ονομάζουν ανάπτυξη.

Η ανάπτυξή τους, η οποία στηρίζεται στην ισοπέδωση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, στην πλήρη εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης (golf, Πρασονήσι, Προφήτης Ηλίας, Τσαμπίκα, Σφουγγάρια, Κάλαθος, κλπ), των παραλιών, των περιοχών natura, θα οδηγήσει πέραν όλων των άλλων στην πλήρη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, στην αποκλειστική και πλήρη εκμετάλλευσή του από το κεφάλαιο, με εργαζόμενους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Εάν περάσει το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, θα ψάχνουμε σε ειδικό χάρτη να βρούμε ελεύθερη παραλία να πηγαίνουμε τα παιδιά μας για μπάνιο, όσο ακόμα δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί και αυτή η παραλία.

Η σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων παρατάξεων πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου για την ιδιωτικοποίηση του Golf Αφάντου ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την «ανάπτυξή» τους.

Ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο αγρότης, η λαϊκή οικογένεια δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα απ’ αυτήν την ανάπτυξη.

Γι΄αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δημοτικό και Περιφερειακό επίπεδο στις εκλογές της Κυριακής, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας μας ενάντια στις πολιτικές που αντιστρατεύονται τα συμφέροντά μας, για μια άλλη προοπτική στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών.

Ρόδος 14 Μάη 2014

 

Pin It on Pinterest