Πόσες ώρες εργασίας καθημερινά εκτοξεύουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή

Το να εργάζεστε πάνω από 10 ώρες την ημέρα, δεν είναι μόνο εξαντλητικό αλλά μπορεί και να επηρεάσει την καρδιακή σας υγεία με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stroke του American Heart Association.

Η μελέτη εξέτασε στοιχεία από περισσότερους από 140.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης που ζούσαν στη Γαλλία και εργάζονταν για τουλάχιστον έξι μήνες.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την υγεία και την επαγγελματική τους ζωή, και έπειτα οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα αυτά για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν συσχετίσεις μεταξύ του ωραρίου εργασίας και της υγείας των ανθρώπων.

Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 1.224 από τους συμμετέχοντες στην ομάδα υπέστησαν εγκεφαλικά επεισόδια. Οι άνθρωποι που εργάζονταν για 10 ώρες την ημέρα για τουλάχιστον 50 ημέρες το χρόνο είχαν 29% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου από όσους δεν το έκαναν.

Ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα υψηλός, και συγκεκριμένα σε ποσοστό που άγγιζε το 45%, για τους ανθρώπους που εργάζονταν αυτές τις ώρες για 10 ή περισσότερα χρόνια. Επιπλέον, οι νεότεροι άνθρωποι που εργάζονταν πολλές ώρες για 10 ή περισσότερα χρόνια είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικά επεισόδια νωρίτερα στη ζωή τους

Ενώ οι συντάκτες αυτής της νέας μελέτης δεν ανέφεραν γιατί οι αυξημένες ώρες εργασίας μπορεί να εκθέσουν κάποιον σε μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το στρες μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

Συνεπώς, είναι πιθανό το άγχος σε συνδυασμό με τις ανθυγιεινές συνήθειες όσων δουλεύουν πολλές ώρες για πολλά χρόνια, να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.