Πώς το σπίτι μας, μας οδηγεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Η σημερινή εστίαση σε καθαρές, συνδεδεμένες και χωρίς τοξίνες διαβίωση μπορεί να έχει τις ρίζες της στη βιομηχανία φιλοξενίας, αλλά αυτή η τάση ανοίγει το δρόμο σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες.

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν τρόπους με τους οποίους τα σπίτια τους μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική τους ευεξία. Και ένας αυξανόμενος αριθμός προγραμματιστών επικεντρώνεται στα έργα τους γύρω από αυτήν την ιδέα, ελπίζοντας ότι η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων που σχετίζονται με την υγεία θα είναι ένας συνδυασμός που θα κερδίσει την προσοχή των αγοραστών.

Ένα πρώιμο παράδειγμα που συνεχίζει να εξελίσσεται είναι ενέργειες που οδηγούν πολλές από τις βιώσιμες πτυχές των σπιτιών σε μια κοινότητα, οι οποίες κάνουν τα σπίτια και τον τρόπο ζωής πιο υγιή”. Τα εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας σπιτιού, η γεωθερμική θέρμανση και ψύξη του έργου, τα σπίτια που είναι έτοιμα για ηλιακή ενέργεια, την πρόσβαση στη φύση και τον βρώσιμο εξωραϊσμό είναι χαρακτηριστικά που βοηθούν τα σπίτια να ξεχωρίζουν.

Βιοφιλικός σχεδιασμός

Αυτός ο νεότερος όρος στην υγιεινή οικιακή σχεδίαση εκφράζει την επιθυμία πολλών κατοίκων να είναι πιο κοντά στη φύση. Ένα σχετικό σχέδιο σήμερα είναι χτισμένο στην πλευρά ενός βουνού στη περιοχή Silverthorne στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Φιλοξενεί 240 μοντέρνα σπίτια ανάμεσα σε ασβεστολιθικά ελαιόδεντρα για να διατηρήσει το γύρω τοπίο. Οι οικοδόμοι χρησιμοποιούν επίσης φυσικά υλικά που υπάρχουν στην περιοχή. Κάθε πτυχή της ανάπτυξης, από τα πέντε χιλιόμετρα της κοινότητας με τα μονοπάτια σε μια λίμνη 10 στρεμμάτων και η αμμώδης παραλία, έχει σχεδιαστεί για να φέρει τις οικογένειες, τους γείτονες και την αγάπη τους για την ύπαιθρο μαζί.

Η Δημόσια Υγεία της περιοχής διαπίστωσε ότι κάτι τόσο απλό, όσο το βλέπουμε την φύση, μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το άγχος πιο γρήγορα. Οι προσδοκίες στην τεχνολογία παραθύρων και θυρών μπορούν να βοηθήσουν στη διάθεση της φύσης που έχουμε στη διάθεσή μας πιο εύκολα στους εσωτερικούς χώρους.

Καλύτερη ποιότητα αέρα και νερού

Για χρόνια, οι οικοδόμοι έχουν επικεντρωθεί στη διαμόρφωση κτιρίων ώστε να καταστήσουν τα σπίτια ευκολότερα ζεστά ή δροσερά. Δυστυχώς, ορισμένα σχέδια έγιναν τόσο στενά ώστε να εξαλείψουν τον καθαρό αέρα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μούχλας και τη ρύπανση του εσωτερικού αέρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες σπιτιών να διερευνήσουν προσεκτικά όλα τα προϊόντα και τα έπιπλα που φέρνουν σε ένα σπίτι, καθώς δεν πρόκειται μόνο για χρώματα, ξύλινα δάπεδα και χαλιά που εκπέμπουν επιβλαβείς και δυσάρεστες αναθυμιάσεις.

Επίσης, ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα μπορούσε να σας δώσει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την γενικότερη κατάσταση του σπιτιού. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είναι κάτι που πρέπει να έχετε σε πολύ καλή κατάσταση.