Η NASA αποκαλύπτει πώς θα ήταν αν βλέπαμε τον Ηλιο από κοντά

Πώς θα ήταν, αν μπορούσαμε να δούμε τον Ηλιο από κοντά; Τα εντυπωσιακά φαινόμενα της ηλιακής δραστηριότητας δεν μπορούν να παρατηρηθούν από ανθρώπινο μάτι. Η NASA ωστόσο δημιούργησε το τέλειο βίντεο-εξομοιωτή.

Σε μια προσπάθεια της να αποκαλύψει όλα όσα συμβαίνουν στην επιφάνεια του Ηλίου, η NASA δημιούργησε ένα βίντεο πολύ υψηλής ανάλυσης, διάρκειας μισής ώρας, που είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Για να συντεθεί το βίντεο, η NASA σύλλεξε στοιχεία από το Solar Dynamics Observatory (SDO), που από το 2010 παρατηρεί την ηλιακή συμπεριφορά, για λογαριασμό του αμερικανικού οργανισμού. Εδώ και πέντε χρόνια, το SDO δεν έχει σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο να καταγράφει τις κινήσεις του Ηλίου, φωτογραφίζοντας τον σε δέκα διαφορετικά μήκη κύματος.

Κάθε ένα από τα δέκα μήκη κύματος, εστιάζει σε διαφορετικές θερμοκρασίες των περιοχών του αστέρα που φωτίζει το ηλιακό μας σύστημα, μέσω από τους πολλαπλούς τύπους ακτινοβολίας. Οι επιστήμονες της NASA, παρατηρώντας τα δεδομένα από το SDO, δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η ηλιακή δραστηριότητα.

Ηλιακές εκλάμψεις, ρεύματα ηλεκτροφόρου πλάσματος, γνωστά και ως «corona loops», αλλά και διάφορα ακόμα εκθαμβωτικά φαινόμενα, εμφανίζονται μέσα σε ένα βίντεο πολύ υψηλής ανάλυσης

Το νέο βίντεο της NASA παρουσιάζει εικόνες του Ηλίου, που ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί:

 

Πηγή:iefimerida.gr

Pin It on Pinterest

Share This