Πώς έγινε το ατύχημα με το F-16 στην Ανδραβίδα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11) στην περιοχή της Ανδραβίδας όταν σημειώθηκε ατύχημα με μαχητικό αεροπλάνο F-16 κατά την προσγείωσή του, με τον πιλότο του αεροσκάφους να είναι σώος. Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική άσκηση, με τον πιλότο να καταφέρνει να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, όπως ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Το ατύχημα συνέβη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ξεκίνησαν όταν το F-16, που μετείχε σε αεροπορικές ασκήσεις, επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ο ιπτάμενος σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την χαμηλή ορατότητα και τον βροχερό καιρό, κατάφερε με επιτυχία να προσγειώσει το μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος. Όμως δεν κατάφερε να το συγκρατήσει εντός του διαδρόμου προσγείωσης.

Οι διαδικασίες ασφάλειας πτήσεων προβλέπουν συγκεκριμένες κινήσεις για τους πιλότους όταν το αεροσκάφος τείνει να βγει εκτός διαδρόμου, ακόμη και την εγκατάλειψή του με την χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Με αυτόν τον τρόπο εγκατάλειψε το αεροσκάφος ο πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This