Πώς διαμορφώνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Για τα νέα μέτρα που θεσπίστηκαν την Τρίτη (17/3) σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων μίλησε ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον κ. Σταμπουλίδη, οι ανακοινώσεις για τις επιχειρήσεις έγινε πρόωρα και εγκαίρως. Σε περίπτωση που οι μικρές επιχειρήσεις δε γνωρίζουν αν εντάσσονται στη νέα αυτή ρύθμιση μπορούν κάλλιστα να ενημερωθούν καλώντας στο 1520.

Μέχρι ώρας φαίνεται πως οι επιχειρηματίες συμμορφώνονται στα νέα μέτρα, σήμερα ωστόσο θα πρέπει να δουν εκ νέου τις δημοσιεύσεις που έχουν αναρτηθεί για να βεβαιωθούν ότι δεν πίπτουν σε παραβάσεις. Η σημερινή αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων αφορά στην καθολική απαγόρευση εισόδου με κάποιες εξαιρέσεις.

«Τα μέτρα και οι κυρώσεις είναι οριζόντιες. Τους καλώ όλους να τηρήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.

Ανακοίνωσε επίσης το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ για τις Κυριακές, το οποίο θα είναι 9:00 με 17:00.

Στις λαϊκές αγορές οι αγοραπωλησίες θα γίνονται με γάντια και διατηρώντας τα δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των καταναλωτών.

«Αν χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα», υποστήριξε ο κ. Σταμπουλίδης, ενώ για την έλλειψη σε αντισηπτικά, πρόσθεσε πως «δίνουμε μια μεγάλη μάχη για την επίτευξη εισαγωγής πρώτων υλών για τη δημιουργία αντισηπτικών».