“Πόρτα” από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους προσφάτως “φημολογούμενους μνηστήρες”

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, τόσο η τοπική οργάνωση Καλύμνου, όσο και τα νομαρχιακά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ,  έστειλαν με τις πρόσφατες ανακοινώσεις τους-δελτία τύπου προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα, σχετικά με την στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος σε πιθανές εκλογές.

 

Αυτό που τονίζεται από τις ανακοινώσεις είναι πως οι αποφάσεις των οργάνων του κόμματος και όχι οι “διακαείς πόθοι” μερικών, θα είναι το κριτήριο που θα καθορίσει  τις υποψηφιότητες στην περιοχή μας. Για τις υποψηφιότητες που θα αφορούν συνεργασίες, θα κρίνει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Οι ανακοινώσεις αυτές,  εκδόθηκαν μετά τον πρόσφατο “ντόρο” που δημιούργησαν φημολογίες για ονόματα επίδοξων “μνηστήρων”,  που επιθυμούν μια υποψηφιότητα με το κόμμα της σημερινής αξ. αντιπολίτευσης.

Βέβαια αυτές οι “φήμες” δεν κυκλοφορούσαν τυχαία, αλλά με την μορφή των δήθεν πληροφοριών που διαρρέουν από διάφορα κέντρα, στόχευαν στο να διερευνήσουν το “τοπίο” και να σφυγμομετρήσουν διαθέσεις αλλά και αντιδράσεις.

Ειδικά μετά τις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις Ευρωεκλογές, όπου άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο στην περιοχή και να διαφαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει σίγουρα δύο βουλευτές  και πολύ πιθανόν και τρίτο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που “ορέγονται” μια υποψηφιότητα, που θα τους εξασφαλίσει την εκλογή τους.

Έτσι στο “παιχνίδι” της προβολής των επίδοξων αυτών μνηστήρων, μπήκαν και κάποια τοπικά ΜΜΕ, που προέβαλλαν διάφορους πολιτικούς της περιοχής να “συζητούν” με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο,  μια πιθανή υποψηφιότητά τους.

“Απ’ όλα  έχει ο μπαξές” των φερόμενων ως “συζητητών” του κόμματος! Κυρίως αφορά παλιά στελέχη του πολιτικού προσωπικού της περιοχής που,  αφού “τρίφτηκαν” μέσα στο σύστημα αυτό και το υπηρέτησαν “μέχρις εσχάτων”, τώρα εμφανίζονται να στρέφονται στο κόμμα της αριστεράς, αναζητώντας μια “στέγη, η θαλπωρή της οποίας θα τους εξασφαλίσει και … μια καρέκλα.

Ξεκάθαρα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως το κόμμα δεν πρόκειται να επανδρώσει τα ψηφοδέλτιά του από γεννήτορες και υπηρέτες του καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της διαπλοκής”. Είναι προφανές  πως με τα δελτία τύπου  “φωτογραφίζονται” οι διακαείς πόθοι που πρόσφατα “διέρρευσαν” από μερίδα των ΜΜΕ και ουσιαστικά “κλείνουν τις πόρτες” προς αυτές τις κατευθύνσεις.

“Παλμός της Καλύμνου”

(Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της οργάνωσης Καλύμνου και της ΝΕ Νοτίου Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(Οργάνωση Καλύμνου)

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες από τα τοπικά Μ.Μ.Ε, μιας παραπληροφόρησης όσον αφορά στην υποψηφιότητα-ες, από το νησί μας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Οφείλουμε ν’ αποκαταστήσουμε την αλήθεια, ενημερώνοντας πως:

1ον. Το κόμμα μας δεν έχει ανοίξει ακόμα τα θέμα συγκρότησης ψηφοδελτίων.

2ον. Με βάση το Καταστατικό μας, οι οργανώσεις των μελών μας και η Νομαρχιακή Επιτροπή είναι αυτές που θα πάρουν την απόφαση για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

3ον. Τα θέματα των συνεργασιών με βάση το καταστατικό τα διαχειρίζεται η Κ.Ε στην βάση των συνεδριακών μας αποφάσεων.

Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ενισχύσουμε το μέτωπο κατά της απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολίτικης της συγκυβέρνησης. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν φύγει τώρα.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Ν.Ε. Ν. Δωδεκανήσου)

Επειδή, πολλά έχουν γραφεί ή λεχθεί τον τελευταίο καιρό στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για ενδεχόμενες υποψηφιότητες με το ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, σε περίπτωση εκλογών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει:

1.Το πολλαπλό ενδιαφέρον για το ΣΥΡΙΖΑ μας τιμά. Αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι πλησιάζει η ώρα της ανατροπής και αλλαγής της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων. Πλησιάζει η ώρα για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

2.Ο ΣΥΡΙΖΑ  απέδειξε στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη ότι αποτελεί ελπίδα για τους λαούς.

3.Ευχαριστούμε τα τοπικά μέσα για την προβολή. Εκ των πραγμάτων πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

4.Το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, που το επόμενο διάστημα πρόκειται να συζητηθεί και στο Νομό μας, διαπνέεται από τις αξίες και τις αρχές της  δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μπορεί να υλοποιηθεί από ανθρώπους που αγωνίζονται γι αυτές, από πολίτες που συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και πάντως, όχι από γεννήτορες και υπηρέτες του καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ο λαός μας που αγωνίζεται για επιβίωση, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για τις φιλοδοξίες και το βόλεμα προσώπων συμβόλων της προηγούμενης περιόδου, αλλά για το πως θα βγούμε από την κρίση και τα καταστροφικά μνημόνια.

5.Τέλος, τα κριτήρια για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ορίζονται από διαδικασίες που περιγράφονται στο καταστατικό και στις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι όποιες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Μέχρι τότε οι επίδοξοι υποψήφιοι βουλευτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από κάθε πηγή, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε τους ψηφοφόρους μας πως θα πρόκειται για ψηφοδέλτια ανατροπής και κυβερνητικής πλειοψηφίας. Για ψηφοδέλτια που θα στηρίζουν  ένα σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από την κρίση.

Καλούμε όλους όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται και αγωνιούν για την  ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας, για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη να μοιραστούν μαζί μας τις ευθύνες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Pin It on Pinterest