Πορεία σιωπής στις 25 Νοεμβρίου

25η Νοεμβρίου
Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Εφέτος στο νησί της Ρόδου η Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θα τιμηθεί με ένα ξεχωριστό τρόπο. Ο Δήμος Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Χ.Ε.Ν. συνδιοργανώνουν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου μια εκδήλωση διαφορετική, με σκοπό να περάσουν το μήνυμα ότι η εξάλειψη της Βίας είναι υπόθεση όλων μας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου η Επιτροπή του Πανεπιστημίου «ΑΙΓΑΙΟ 50:50 Ισόρροπη Συμμετοχή» θα προβάλλει εικοσάλεπτη ταινία για τα θέματα της βίας. Καινοτομία στην προβολή αποτελεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βίντεο θα παρακολουθήσουν ταυτόχρονα όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου στα νησιά του Αιγαίου (Ρόδος, Χίος, Σάμος, Λήμνος, Σύρος, Λέσβος)

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιωπηρή πορεία. Όσοι συμμετέχουν σε αυτήν θα έχουν ζωγραφισμένο ένα κόκκινο Χ στο δεξί χέρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η πορεία θα πραγματοποιήσει στάση στο πάρκο Φιλικής Εταιρείας (μπροστά από το Χαραλάμπειο γηροκομείο) που έχει υιοθετηθεί από την ΧΕΝ Ρόδου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα έχουν στηθεί δυο ομοιώματα γυναικών, φιλοτεχνημένα από τον ζωγράφο κ. Μάνο Αναστασιάδη, πάνω στα οποία θα μπορούν οι συμμετέχοντες να γράψουν τα συνθήματα τους κατά της βίας.

Η πορεία θα καταλήξει στην πλατεία Δημαρχείου. Εκεί, οι δύο δομές του Δήμου Ρόδου, ο Ξενώνας Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων Βίας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, θα μοιράσουν και θα ανάψουν κεράκια στα σκαλιά του Δημαρχείου και θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν από τη βία. Η Επιτροπή του Πανεπιστημίου «ΑΙΓΑΙΟ 50:50 Ισόρροπη Συμμετοχή» θα παραδώσει ψήφισμα στη Δημοτική Αρχή, το οποίο θα μπορούν να συνυπογράψουν όλες οι ΜΚΟ που θα συμμετάσχουν.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και αναμένεται να συμμετάσχουν γυναικείες οργανώσεις, ΜΚΟ, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

προσκληση