Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών Α’ Λυκείου του τόπου μας για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα- Φωτογραφίες

Ένα απλό κάλεσμα μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εξελίχθηκε σε μια οργανωμένη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους μαθητές της Α’ Λυκείου του τόπου μας για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα Λυκείου.

Οι μαθητές αν και σχετικά λίγοι σε συμμετοχή,  έκαναν μια δυναμική παρουσία διαμαρτυρίας με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Κύπρου. Με συνθήματα όπως: “Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία ελάτε να παλέψουμε για δωρεάν παιδεία, “Το εκπαιδευτικό δεν λύνεται με νόμου, ή μια ζωή στις αίθουσες ή μια ζωή στους δρόμους”, “Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε σκυφτοί, σηκώστε το κεφάλι να το σκύψουνε  αυτοί”, “Πόσο να αντέξουνε οι άνεργοι γονείς μας, συνέχεια να πληρώνουνε για την εισαγωγή μας”, “Η δωρεάν παιδεία είναι των μαθητών, ο νόμος σας να πάει στον κάδο σκουπιδιών”, κατέληξαν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο όπου τοιχοκόλλησαν τα αιτήματα τους.

Στην πορεία του παραβρέθηκαν και ορισμένοι καθηγητές που στηρίζουν την κινητοποίηση τους, ενώ την συμπαράσταση τους εξέφρασαν μαθητές από χωριά της Ρόδου και τη Χάλκη που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για το νέο Λύκειο και τα πολλά θέματα που προκύπτουν όπως ο μεγάλος όγκος εξεταστέας ύλης, η τράπεζα θεμάτων και πολλά ακόμα.

Επίσης εχθές το πρωί αντιπροσωπεία μαθητών της Α’ Λυκείου του τόπου μας επέδωσε έγγραφο με τα αιτήματα τους και τα σημεία που διαφωνούν με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δωδεκανήσου. Το κείμενο είναι αυτό που ακολουθεί: Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

capture-20140222-125339rodosreport.gr

Pin It on Pinterest