ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να στελεχωθεί με γιατρό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να στελεχωθεί με γιατρό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου»

Την άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τήλου με γιατρό, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην Ερώτησή του επισημαίνει ότι η Τήλος είναι ουσιαστικά ανοχύρωτη υγειονομικά, αφού ο γιατρός που υπηρετεί σήμερα στο νησί, υπηρετεί με σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και το Υπουργείο Υγείας.

Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν μπορεί να πάρει άδεια, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης, ενώ ο στρατιωτικός γιατρός που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, εκτός του ότι έχει ειδικότητα αναισθησιολόγου, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες συνταγογράφησης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας, τονίζει:

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τήλος είναι ενδεικτικό. Το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν δεν υπάρξουν γενναία κίνητρα δεν πρόκειται να έρθουν γιατροί στα νησιά. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και οι προσφορές της αυτοδιοίκησης και άλλων οργανώσεων.

Έχω καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που περιλαμβάνει οικονομικά και θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς που υπηρετούν στα νησιά. Την πρότασή αυτή η κυβέρνηση αρνείται να την συζητήσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια