“Πολυχώρος” Ροδίνι… Ναρκωτικά, σκουπίδια, λακκούβες, κατολισθήσεις και πολλά ακόμα θεάματα

Ένα από τα πάλαι ποτέ ομορφότερα και αρχαιότερα πάρκα του κόσμου, τόπος όπου ο Αισχίνης ίδρυσε εκεί την Ρητορική σχολή του και πέρασαν και άλλες σημαντικές μορφές , έχει καταντήσει σήμερα σε έναν πολυχώρο άσχημων και δυσάρεστων θεαμάτων.

Παρατημένο στο έλεος του καιρού, με κατεστραμμένους  δρόμους γεμάτους λακκούβες, κάθε γωνιά του γεμάτη σκουπίδια, σύριγγες από ναρκωτικά και χίλια δυο άλλα ευρήματα στέκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ θα μπορούσε να αποτελεί πνεύμονα οξυγόνου και στολίδι της Ρόδου.

Η ιστορική και πολιτισμική του  σημασία και η συνεισφορά του για τον τόπο μας μεγάλη με υδραγωγείο, ιερά νυμφαία, αρχαίους τάφους, στοές. Σήμερα όλα αυτά καλύπτονται από κακόγουστα γκράφιτι, αμέτρητα σκουπίδια και πολλά χόρτα.

Από ένα πάρκο με πλούσια βλάστηση που ήταν κομμάτι της ζωής κάθε Ροδίτη με χώρους αναψυχής, πάρκα, παγκάκια , έχει καταντήσει τόπος επικίνδυνος και απέραστος  μετά το σκοτείνιασμα της μέρας.

Η φύση μας χάρισε έναν μοναδικό χώρο ηρεμίας, ένα πάρκο ζηλευτό σε όλο τον κόσμο και οι αρμόδιοι και τοπικοί άρχοντες του τόπου μας μέρα με τη μέρα το αφήνουν να φθείρεται από τον χρόνο χωρίς καμία προσπάθεια να το φροντίσουν.

Προφανώς σε αυτούς βασίζεται και ο Δήμος Ρόδου για να αποκαταστήσουν τις ζημιές από τις κατολισθήσεις  που προέκυψαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες. Αδιαφορεί για το αν οι κατολισθήσεις είναι τόσο μεγάλες που χρειάζονται ειδικά μηχανήματα που δεν διαθέτουν.  Σίγουρα όμως εκείνοι θα το καταφέρουν, όπως εκείνοι θα μαζέψουν και τα σκουπίδια που έχουν μείνει από τις εκδηλώσεις των εορτών στους γεμάτους κάδους.

Οι αρμόδιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το πάρκο του Ροδινιού δεν είναι μόνο ο χώρος μπροστά από την αίθουσα “Ροδίνι” και αυτός που φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο, αλλά εκτείνεται σε μια τεράστια έκταση που οφείλει να προστατέψει και να διατηρήσει ακέραιη καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Εφόσον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ας δώσουν τουλάχιστον την διαχείριση του χώρου δίχως εξαιρέσεις και παρεμβάσεις στη  Κοιν.Σ.ΕΠ Ροδινιού που έχει αποδείξει ότι νοιάζεται και προσπαθεί  για την φροντίδα αυτού του μοναδικού πάρκου.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest