Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ρόδου: Να γίνουν τα αυτονόητα στον τόπο που αγάπησε η Φώφη Γεννηματά!

Μια μεγάλη μαχήτρια της ζωής μια πολιτικός, μία Δωδεκανήσια Γυναίκα, η οποία έβαλε στην άκρη την αγωνία για τη ζωή της και έκανε προτεραιότητα την ενότητα του κόμματος της, αποχαιρέτησε σήμερα με θλίψη όλη η Ελλάδα.

Η Φώφη Γεννηματά παρέμεινε γενναία μέχρι το τέλος, έδωσε τη μάχη της με την επάρατη νόσο. Ποτέ δεν λύγισε. Ακόμη και τις ώρες που έχανε τις αισθήσεις της στις σκάλες. Σηκωνόταν όρθια και συνέχιζε το βαρύ της πρόγραμμα. Ακόμη και όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η συνοχή και η ενότητα του κόμματος του οποίου τα ηνία είχε αναλάβει ήταν η μεγαλύτερη έννοια της.

Στην πολιτική η Φώφη Γεννηματά, έδωσε πολλές μάχες, με δυναμισμό και πυγμή μη αποκλίνοντας από τις αρχές της, ευρισκόμενη στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Άφησε, αποτύπωμα ανεξίτηλο και πολιτική παρακαταθήκη σε όλους. Ο τρόπος με τον οποίο πολέμησε την ασθένεια της, επί χρόνια ολόκληρα χωρίς να δώσει δικαίωμα σε κανένα, γίνεται παράδειγμα για όλους, πάσχοντες και μη.

Αυτό όμως που οφείλουμε όλοι εμείς είναι να δώσουμε το κάτι παραπάνω στην κοινωνία, μια αχτίδα ελπίδας και κυρίως ουσιαστικό στήριγμα, στους ανθρώπους που παλεύουν με την επάρατη νόσο που κτυπά χωρίς διακρίσεις.

Και αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση των υγειονομικών δομών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της νόσου, ειδικά στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού μας.Είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσει πλέον το ακτινοθεραπευτικό τμήμα για να κάνουν τις θεραπείες τους οι ασθενείς.Πρέπει να εξοπλιστεί με όλα όσα χρειάζονται και κυρίως με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και εδώ δεν χωρούν καθυστερήσεις, ελλείψεις και κενά.

Αναγκαίες είναι και οι δομές παρηγορητικής φροντίδας για την στήριξη των οικογενειών που είναι αντιμέτωπες με τον καρκίνο.

Ο αγώνας κατά του καρκίνου εκτός από ψυχική δύναμη και σθένος απαιτεί και μέσα δηλαδή όλες τις απαραίτητες υγειονομικές υποδομές και αυτά θα πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να τα έχουν στον τόπο διαμονής τους. Για να μπορούν να αγωνίζονται .Για να μπορούν να ελπίζουν στο δικαίωμα της ζωής!

Ας γίνει ο θάνατος της ” Φώφης” η αφορμή για να πραγματοποιηθούν τα αυτονόητα και στον τόπο που αγάπησε….

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ρόδου

Pin It on Pinterest

Share This