Πολιτιστική εκδήλωση για καλό σκοπό από τη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα- Παράρτημα Ρόδου»

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ RODOSREPORT

Πολιτιστική εκδήλωση για καλό σκοπό οργανώνεται από τη «Δωδεκανησιακή Μέλισσα- Παράρτημα Ρόδου» με θέμα το κόσμημα στην Αρχαιότητα και τη συνεργασία του Μουσείου Κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης, υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και τη συνεργασία του ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου. Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ώρα 18.00, στο κατάλυμα της Ισπανίας. Σκοπός, η στήριξη δύο αδύναμων οικονομικά Δωδεκανήσιων φοιτητών. 

Η Επιτροπή Ρόδου του Ιδρύματος «Δωδεκανησιακή Μέλισσα»  που χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές από τα Δωδεκάνησα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες για τις σπουδές τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας, διοργανώνει, με ελεύθερη είσοδο 

την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα,

 στο Κατάλυμα της Ισπανίας στην οδό Ιπποτών,

εκδήλωση  με ομιλήτρια καλεσμένη από την Αθήνα την κα Ιωάννα Λαλαούνη του γνωστού Οίκου κοσμημάτων και διευθύντρια του Μουσείου «Ηλίας Λαλαούνης» που βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη στην Αθήνα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

Σας προσκαλούμε σε πολιτιστική εκδήλωση για καλό σκοπό

Gepostet von Δωδεκανησιακή Μέλισσα – επιτροπή Ρόδου am Montag, 30. September 2019

Θα μιλήσει για το Κόσμημα από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη  στη Συλλογή χρυσών κοσμημάτων της Έκθεσης Ρόδος 2.400, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, με ξενάγηση από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, κα Εριφύλη Κανίνια.

Η Επιτροπή Ρόδου της “Δωδεκανησιακής Μέλισσας”, ευχαριστεί θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την τεράστια συμβολή της στη διοργάνωση, δίδοντας την άδεια να χρησιμοποιηθεί ο εξαιρετικός χώρος του Ισπανικού Καταλύματος για την ομιλία, προσφέροντας την ειδική ξενάγηση στο Μουσείου «Ρόδος 2.400», θέτοντας υπό την αιγίδα της το όλο εγχείρημα καθώς και τον συνδιοργανωτή Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ.

Το έργο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας είναι μια άδολη, διακριτική και αδιάκοπη από τη δεκαετία του ’50  προσφορά προς τους νέους της Δωδεκανήσου. Κατάφερε να σπουδάσει πάνω από 2000 παιδιά, που είναι τώρα σημαντικοί επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, ζουν και εργάζονται στη Ρόδο, την Ελλάδα ή και στο εξωτερικό και ανταποδίδουν με ευχαρίστηση αυτό που έλαβαν ως δώρο  από την κοινωνία. 

Η «Μέλισσα» είναι όλη η τοπική κοινωνία που συμμετέχει στις διοργανώσεις της και καταθέτει τον μικρό, ελάχιστο, οβολό που της ζητείται, όταν δίνει το παρόν. 

Παρ’ όλη την οικονομική κρίση ανέβασε από πέρσι τον αριθμό των υποτρόφων της στους 30 και με την εκδήλωση αυτή ζητά να βοηθήσουμε όλοι, για να δεχθούμε δύο αιτήσεις από παιδιά με διαβήτη,  αγοράζοντας ένα μικρό λαχνό που θα βρει στο χώρο της εκδήλωσης και που ανταποκρίνεται σε ένα ασημένιο κόσμημα του Οίκου Λαλαούνη. Ο πολιτισμός σαν έννοια περιέχει πρώτα από όλα τη μόρφωση, την καλλιέργεια, τον ανθρωπισμό και την  προσφορά εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο άνθρωπος με το πέρασμα των αιώνων άφησε πίσω του ίχνη που χαρακτηρίζουν τις εποχές που έζησε. Τα ίχνη που εμείς οι νεώτεροι τα βρίσκουμε δια μέσου της αρχαιολογικής σκαπάνης,  μας δείχνουν καθαρά την ιστορική του διαδρομή και μέσα από κατακτήσεις και πολέμους, επικοινώνησε με τους γειτονικούς του λαούς και έζησε φωτεινές και σκοτεινές περιόδους. Στα ίχνη που άφησε πίσω του περιλαμβάνονται και τα πολύτιμα από πάσης απόψεως κοσμήματα που   βρέθηκαν σαν «κτερίσματα» στους τάφους, που εκτίθενται στα Μουσεία του κόσμου.

 

Παράκληση εκφράζεται από την διοργανώτρια επιτροπή να υπάρξει έγκαιρη προσέλευση για να τηρηθούν κατά το δυνατόν οι χρόνοι και να απολαύσουν και τη μικρή δεξίωση που θα προηγηθεί, στο Ισπανικό Κατάλυμα και την επίσκεψη στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, υπό το φως των πυρσών που με εξαιρετική προθυμία και ευγένεια προσέφερε στη «Μέλισσα» το γνωστό σε όλους για την επιτυχημένη πορεία του στα πολιτιστικά  και γνωστό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, Σύλλογο « Μεσαιωνικό Ρόδο», που θα ολοκληρώσει την εκδήλωση.  

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη αυθόρμητη στήριξη και χορηγία των: Rodos Park Suites & Spa Hotel, VERANO HOTELS GmbH, Βαγιανάκης-Μεταξοτυπική, Pane di Capo, Speak-Easy (πομποδέκτες για την ξενάγηση), τα ΜΜΕ της Ρόδου και άλλοι που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Επικοινωνία για επί πλέον πληροφόρηση στα τηλ 6945150029, 6974353017