Πολιτιστικές εκδηλώσεις με την αδελφοποιημένη κοινότητα Μασάρρων Κύπρου προγραμματίζουν: Δήμαρχος Ρόδου και Μάσσαρη Κύπρου και Ρόδου

Με τον πρόεδρο της κατεχόμενης κοινότητας Μασσάρων Κύπρου και τους εκπροσώπους της εκκλησιαστικής επιτροπής Μασσάρων Ρόδου,  με επικεφαλής τον πάτερ Χρυσόστομο καθώς και εκπροσώπους των δύο πλευρών, συναντήθηκε στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

Συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Κύπρο και η δημιουργία Επιστημονικού Συμποσίου σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς.

Η αποστολή της Κύπρου, με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη που βρέθηκε και φέτος στη Ρόδο, με αφορμή τη γιορτή πορτοκαλιού στα Μάσσαρι, επανέφερε την πρόταση για πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο με τη συμμετοχή ικανού αριθμού Κυπρίων που θα ταξιδέψουν προς το νησί με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον τους.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε: «Με τους αδελφούς Κυπρίους οι σχέσεις είναι στενές και οι εκδηλώσεις που θα συμπληρώσουν αυτές της αδελφοποίησης θα συνεχιστούν στη Ρόδο με το πέρας της τουριστικής περιόδου. Σας αναμένουμε για δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό».