Διαμόρφωση κοινής πολιτικής μεταξύ Ρόδου-Ηρακλείου για τον θαλάσσιο τουρισμό

O τουρισμός κρουαζιέρας και η διαμόρφωση κοινής πολιτικής μεταξύ Ρόδου-Ηρακλείου για τον θαλάσσιο τουρισμό ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν κατά τη συνάντηση που είχε χθες Πέμπτη αργά το μεσημέρι ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, αλλά και πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένων Ηρακλείου κ. Γιάννη Μπρά.
Στη συνάντηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα λόγω και της γνωριμίας χρόνων των δύο ανδρών ο κ. Μπράς που βρίσκεται στη Ρόδο με την ευκαιρία της συμμετοχής του σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου ως εισηγητής, έδωσε τις ευχές του στο δήμαρχο για την ανάληψη των καθηκόντων του και αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Χατζηδιάκου για εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για θέματα λιμένων και κρουαζιέρας.
“Τα δυσμενή γεγονότα του τελευταίου χρόνου σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο απαιτούν την ανάληψη μιας περιφερειακής στρατηγικής συνεργασίας με βήματα κοινά που θα αυξήσουν τη ροή των πλοίων προς την περιοχή μας” τόνισε ο δήμαρχος.
Εκτενής αναφορά έγινε στην αξιοποίηση των προγραμμάτων του Interreg που θα παρέχουν στους ταξιδιώτες πρόσβαση σε πληροφορίες, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησης έλαβε η προοπτική δημιουργίας και στη Ρόδο υδατοδρομίων. Το φιλόδοξο εγχείρημα στο οποίο η Ρόδος ποντάρει ως εναλλακτικό μέσο για τους ταξιδιώτες και ως μέσο εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος μας, υλοποιείται ήδη στην Κρήτη όπου τέσσερα υδατοδρόμια βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να είναι έτοιμα εντός του 2015.
Ακολούθως επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της νέας Μαρίνας και του τουριστικού και εμπορικού λιμένα.
Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε τέλος γνωστή την πρόθεσή του να συμμετάσχει και η Ρόδος στη MedCruise, μια παγκόσμια οργάνωση στην οποία μετέχουν 100 Λιμένες και έως αυτή την ώρα από την Ελλάδα μετέχουν σ΄ αυτήν τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Κέρκυρας και Πάτρας.

φωτογραφία 3

Pin It on Pinterest