Ιδού η πολυτελής έπαυλη του Τζεβελέκου στη Ρόδο

Μετά τα δημοσιεύματα για τον χλιδάτο βίο που διήγε ο συλληφθείς για την απάτη των 9 εκατ. ευρώ, πρόερος του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης, Κώστας Τζεβελέκος, στη δημοσιότητα ήρθαν σήμερα και οι φωτογραφίες από την υπερπολυτελή έπαυλή του στη Ρόδο.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», ο Τζεβελέκος διέμενε στη Ρόδο τα τελευταία 9 χρόνια και διέθετε υπερπολυτελή βίλα στους πρόποδες του Φιλερήμου, η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 800.000 ευρώ καθώς επίσης και ένα ακόμα διαμέρισμα στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κυκλοφορούσε μόλις ήρθε στη Ρόδο με πολυτελή αυτοκίνητο λιμουζίνα, διέθετε προσωπική φρουρά, διέδιδε στις επαφές του ότι είναι προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα υποστήριζε ότι τον είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς και στο σπίτι αυτό.

Οπως αναφέρει η Ροδιακή, η βίλα του, στην Ιαλυσό Ρόδου διέθετε, εκτός από πανάκριβα συστήματα φύλαξης, κάμερες και ειδικά ραντάρ εντοπισμού επισκεπτών στην αυλή και ένα ειδικό κουβούκλιο με αλεξίσφαιρα τζάμια για την φρουρά που κάποτε μπορούσε να πληρώνει για να το φυλάει.

Παράλληλα, στην βίλα της Ιαλυσού, ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε μεγάλο αριθμό όπλων και περιστρόφωνσύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών με τους οποίους είχε επαφές.

Σύμφωνα με την αστυνομία και την έρευνα που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ο Κώστας Τζεβελέκος, είχε καταφέρει να στήσει μια μικρή αυτοκρατορία μέσα σε ελάχιστα χρόνια.

Ο δημοσιογράφος και η σύζυγός του διέμεναν σε πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια για την οποία πλήρωναν ενοίκιο 5.000 ευρώ τον μήνα. Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε στην ιδιοκτησία του ζευγαριού μια 7ώροφη πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους (φέρεται να έχουν πουληθεί τέσσερα διαμερίσματα), καθώς και εξοχική κατοικία λουξ σε τουριστική περιοχή της Ρόδου, η εμπορική αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 800.000 ευρώ. Οπως αναφέρουν με νόημα οι ειδικοί, «τα οικήματα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους».

Η ΜΚΟ ιδρύθηκε στις αρχές του 2000 και λίγους μόνο μήνες αργότερα, ξεκίνησε να λαμβάνει χρήματα από το υπουργείο Εξωτερικών. Από το 2012, η οργάνωση έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της και τα γραφεία της στους Αμπελοκήπους έκλεισαν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η οργάνωση έκλεισε οριστικά στα τέλη Οκτωβρίου του 2013.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη επτά άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη σύζυγο του κ. Τζεβελέκου, τον Αλεξ Ρόντος, πρώην γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ και στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, δύο πρέσβεις που είναι τοποθετημένοι σε Σουδάν και Ιαπωνία, αλλά και τρεις συνταξιούχους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.

πηγή: ethnos.gr

Pin It on Pinterest