Οι πολικές αρκούδες της Νορβηγίας πεθαίνουν- Φωτογραφίες αποτυπώνουν τον σκληρό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής


Ατροφικές και πεινασμένες παρουσιάζονται οι πολικές αρκούδες στη Νορβηγία εξαιτίας τις κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic, που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Συνοδευόμενο από φωτογραφίες του Καναδού φωτορεπόρτερ Paul Nicklen, που δείχνουν τις πολικές αρκούδες να λιμοκτονούν, με πολλές εξ αυτών να παρουσιάζονται αδύναμες και σκελετωμένες, ο φωτορεπόρτερ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Πήγαμε στο σημείο όπου συναντούσαμε ανάμεσα στους πάγους τις αρκούδες να κυνηγούν. Δεν βρήκαμε καθόλου πάγο στο νερό και καμία αρκούδα, αργότερα εντοπίσαμε δυο που ήταν ήδη νεκρές. Φαινόμενο που συναντήσαμε και σε άλλα μέρη της περιοχής».

polar bears 1

Παράλληλα, τόνισε πως «τα πτώματα που εντοπίστηκαν μαρτυρούσαν ότι τα ζώα είχαν πεθάνει από πείνα. Φαίνεται πως το λιώσιμο των πάγων δεν άφησε τις αρκούδες να κυνηγούν, με αποτέλεσμα να λιμοκτονήσουν».

Τέλος, μιλώντας για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής προσέθεσε «όλα αυτά τα χρόνια, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου στην Αρκτική και δουλεύοντας σαν βιολόγος δεν είχα συναντήσει ποτέ μια νεκρή αρκούδα».

Οι δημοσιευμένες φωτογραφίες είναι τρανή απόδειξη πως δεν υπάρχουν περιθώρια να αγνοούμε πια το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και τις καταστροφικές συνέπειές του, σύμφωνα με τους χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι μοιράστηκαν στην εικόνα προκειμένου να δείξουν τον πραγματικό αντίκτυπο της παγκόσμιας κοινής γνώμης μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια