Ποινική δίωξη σε ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε, κατά τη διάρκεια εξορκισμών

Ποινική δίωξη εναντίον ενός Γάλλου ιερέα, με τις κατηγορίες του βιασμού και του βασανισμού εις βάρος τριών εκπαιδευτικών, άσκησε η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο 40χρονος ιερέας, το όνομα του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί, λειτουργούσε στη καθολική οργάνωση “Σύλλογος του Αγίου Πίου”, στην πόλη Goussonville, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Παρίσι.

Σύμφωνα με τα Γαλλικά μέσα ο ιερέας χρησιμοποιούσε την “πνευματική επιρροή ” του για να βιάσει τα θύματά του στο θρησκευτικό σχολείο Notre-Dame-de-la-Sablonnière το οποίο διοικείται από την θρησκευτική οργάνωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien η οποία επικαλείται την εισαγγελία, ο ιερέας έπεισε μια εκπαιδευτικό που είχε πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης στο παρελθόν ότι είχε κυριευτεί από δαιμόνια.

Προσφέρθηκε να την υποβάλει σε εξορκισμό και κατά τη διάρκεια της τελετής, τη βίασε. Στη συνέχεια, ασκώντας την πνευματική του επιρροή έπεισε άλλες δύο εκπαιδευτικούς του ιδρύματος να υποβληθούν στον «εξαγνισμό από τα δαιμόνια». Τα δυο νέα θύματά του κατήγγειλαν βασανιστήρια «με τη χρήση μιας σκούπας, μιας οδοντόβουρτσας και ενός ψαλιδιού».

Η οργάνωση “Σύλλογος του Αγίου Πίου”, είναι μια ακραία συντηρητική οργάνωση καθολικών που αντιτίθεται σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που είχε αποφασίσει το Βατικανό τη δεκαετία του 1960. Με 600.000 οπαδούς σε 62 χώρες ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1970. από τον Γάλλο Αρχιεπίσκοπο Marcel Lefebvre, έναν άνθρωπο που αφορίστηκε από το Βατικανό ως αντισημίτης και οπαδός της ακροδεξιάς.

Οι βιασμοί έλαβαν χώρα το 2010.

Πηγή: leparisien

Pin It on Pinterest

Share This