Ποια είναι η πραγματική μας ηλικία με τις συνθήκες της σύγχρονης ζωής

Τι έδειξε έρευνα για τις κακές συνήθειες της σύγχρονης ζωής

Οι κακές συνήθειες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, η απρόσεχτη διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με το στρες, επιταχύνουν τις φυσιολογικές διαδικασίες γήρανσης του σώματος και μας κάνουν να φαινόμαστε πρόωρα γηρασμένοι, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Το σώμα ενός σημερινού ενήλικα αντιστοιχεί σε εκείνο ενός ενήλικα κατά μέσο όρο 4 χρόνια και 37 μέρες μεγαλύτερου σε ηλικία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.

Συνολικά το 86% των σημερινών ενηλίκων, των Βρετανών εν προκειμένω, έχουν σώματα και πρόσωπα που φαίνονται μεγαλύτερα συγκριτικά με την ηλικία τους.

Η έρευνα διεξήχθη από τη βρετανική ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία Pru Health και στο πλαίσιό της παρατηρήθηκε ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας φαίνονταν «νεότεροι» από εκείνους των επαρχιακών πόλεων. Συγκεκριμένα, οι Λονδρέζοι είναι πρόωρα γηρασμένοι μεν, αλλά μόνο κατά τρία χρόνια και δύο μήνες, συγκριτικά π.χ. με τους Ουαλούς που φαίνονται πεντέμισι χρόνια μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Στο πλαίσιο της έρευνας εκτιμήθηκαν παράγοντες όπως η διατροφή, η άσκηση, η πρόσληψη αλκοόλ, το στρες, η χοληστερίνη, οι τιμές του σακχάρου και της πίεσης.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εκτός του ότι είναι οι πιο αδύνατοι, με το 65% αυτών εντός των ορίων του φυσιολογικού βάρους, είναι και σε καλύτερη φυσική κατάσταση με το 45% αυτών να γυμνάζονται τις συνιστώμενες δυόμισι ώρες εβδομαδιαίως. Επίσης, καπνίζουν λιγότερο, καθώς μόνο ο ένας στους τέσσερις ανάβει τσιγάρο.

Πηγή: vita.gr

Pin It on Pinterest

Share This