Πνοή για την οικονομία ο ποιοτικός τουρισμός στη Σύμη

Σημαντική πνοή για την οικονομία ο ποιοτικός τουρισμός της Σύμης που ως επί το πλείστον αφορά τους επισκέπτες με γιοτ και σκάφη αναψυχής.

Διάσημες προσωπικότητες από ολόκληρο τον πλανήτη επιλέγουν την γραφική Σύμη για τις ολιγοήμερες διακοπές τους  με πολυτελέστατα γιωτ. Φυσικά κανένας από αυτούς δεν φεύγει δυσαρεστημένος, αλλά αντίθετα κατενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού και την άριστη φιλοξενία των κατοίκων.

Αυτές τις ημέρες στο νησί της Σύμης βρέθηκε ο Ρώσος Μεγιστάνας  Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που αγόρασε το νησί του Σκορπιού με το ιδιωτικό του σκάφος 114 μ. Ο επιχειρηματίας είχε σκοπό να μείνει στη Σύμη για μια μέρα, όμως μαγεμένος από την μοναδική ομορφιά της βρίσκεται εκεί για τρεις μέρες μέχρι και σήμερα. Η παραμονή του στο νησί έχει ωφελήσει σημαντικά επιχειρηματίες του νησιού διάφορων κλάδων.

Επιπλέον από εχθές στο νησί βρίσκεται ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός “Εζελ” που απολαμβάνει τόσο τις παραλίες όσο και την νυχτερινή ζωή της Συμης.

Ακόμα περισσότεροι διάσημοι θαυμαστές της Σύμης που πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτοί παρά μόνο εντυπωσιάζουν τα γιωτ τους και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από αυτά.

Οι φορείς της Σύμης έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους για τον θαλάσσιο τουρισμό και έχουν επιβεβαιωθεί οι απόψεις τους ότι χρόνο με το χρόνο το νησί θα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.  O παραδοσιακός οικισμός, τα στενά πανέμορφα στενάκια, οι καταγάλανες και απόκρυφες παραλίες , το γραφικό λιμάνι είναι μερικά από τα πολλά χαρακτηριστικά που κερδίζουν τον επισκέπτη της Σύμης.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This