Πληροφορίες για νεκρό στο Norman Atlantic από τα ιταλικά μέσα – Δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές

Αγωνιώδεις στιγμές ζουν εκατοντάδες άτομα που δεν έχουν απεγκλωβιστεί από το πλοίο Norman Atlantic, το οποίο βρίσκεται φλεγόμενο ανοιχτά της Κέρκυρας, σε ιταλικά χωρικά ύδατα – Για έναν νεκρό κάνουν λόγο τα ιταλικά Μέσα.

Τραγική τροπή φαίνεται να παίρνει το θρίλερ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, καθώς σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, ένας άντρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού.

Την τραγική είδηση μετέδωσε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera στην διαδικτυακή της έκδοση, ενώ προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, ένα ζευγάρι, στην προσπάθεια διάσωσης και ενώ επιχειρούσε να μεταφερθεί στη σωστική λέμβο, «κάτι πήγε στραβά και οι δύο παρέμειναν εγκλωβισμένοι».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διασώστες επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν, καθώς λέγεται πως έπεσαν στο νερό. Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας έχασε τη ζωή του.

Απο το πλοίο απομακρύνθηκαν εκατοντάδες άτομα. Μεγάλος αριθμός απομακρύνθηκε αρχικά με σωστική λέμβο και στη συνέχεια με τη συνδρομή ελικοπτέρων. Εξ αυτών, 49 άτομα βρίσκονται πλέον στο πλοίο «Spirit of Piraeus», 40 άτομα στο σκάφος «Aby Jeanette», ενώ συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός από ιταλικά ελικόπτερα. Ταυτόχρονα, έχει δοθεί το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στην επιχείρηση αερομεταφοράς και το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που πετάει πάνω απο το φλεγόμενο πλοίο.

Πλέον, τα διασωθέντα άτομα φτάνουν τα 156.

Αρκετά άτομα ήδη έχουν ήδη μεταφερθεί στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα. Τα ιταλικά ελικόπτερα εντείνουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης όλων των επιβατών απομακρύνοντας τους επιβάτες ανά δυο, δίνοντας μάχη με το χρόνο.

Μεταξύ των μεταφερθέντων στη στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Λέτσε, είναι τρία μικρά παιδιά που επέβαιναν με τους γονείς τους στο Νοrman Atlantic. Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας και διακομίζονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Λέτσε.

πηγή: newsbomb.gr