Πληροφορίες για 3.000 κρούσματα σήμερα – Έκτακτες ανακοινώσεις Κικίλια στις 18:00

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, θέτοντας σε συναγερμό το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Ο Υπουργός ΥγείαςΒασίλης Κικίλιας αναμένεται να ανακοινώσει στις 18.00 το απόγευμα τις ιδιωτικές κλινικές που θα μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αναμένεται σήμερα και τις επόμενες ημέρες να σπάσει το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων.

Ασφυκτική είναι η πίεση που συνεχίζουν να δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει ξεπεράσει – για πρώτη φορά εντός του 2021 – τους 600, οι ΜΕΘ έχουν κορεστεί, με αποτέλεσμα ορισμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.

Παράλληλα, σε διευρυμένη σύσκεψη του υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, η εκκένωση του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διακομιστεί ήδη περίπου 15 ασθενείς χωρίς κορονοϊό από τον Ερυθρό Σταυρό προς το ΝΙΜΙΤΣ.