Πληροφοριακό περίπτερο λειτουργεί η Ελληνική Αστυνομία στην πλατεία Ελευθερίας στη Ρόδο

Το περίπτερο θα είναι ανοικτό όλη την εορταστική περίοδο ενημερώνοντας μικρούς και μεγάλους για την οδική ασφάλεια

 Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου με πληροφοριακό περίπτερο για την οδική ασφάλεια.

Το περίπτερο είναι μια πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του την 23 Δεκεμβρίου 2018 και θα παραμένει ανοιχτό καθημερινά όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έως την 6 Ιανουαρίου 2019.

Την οργάνωση και λειτουργία του πληροφοριακού περιπτέρου, που έχει στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στη Ρόδο, έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη Υπηρεσιών της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου.

Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στόχων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που αφορούν  την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα οδικής ασφάλειας, διαμόρφωσης κυκλοφοριακής συνείδησης και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Στο χώρο του περιπτέρου τα παιδιά (κυρίως δημοτικών σχολείων νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών) έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω φυλλαδίων και βίντεο να ζωγραφίσουν και να φωτογραφηθούν δίπλα σε κατασκευή-ομοίωμα τροχονόμου καθώς και σε αστυνομικά οχήματα (μοτοσυκλέτα τροχαίας και ηλεκτροκίνητο ποδήλατο).

Επιπρόσθετα μέσα στο περίπτερο υπάρχει έκθεση εξοπλισμού και στολή αστυνομικού της Τροχαίας.

Τέλος, κάθε μικρός επισκέπτης εφοδιάζεται με έντυπο υλικό και ένα χρηστικό αναμνηστικό δωράκι.