Πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία στην παραλία της Γλυφάδας κοντά στα Σιάννα

Μια επίσκεψη στην παραλία της Γλυφάδας στη δυτική πλευρά της Ρόδου, είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσει κανείς τι σημαίνει εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, οι εικόνες που βλέπετε παρακάτω από την παραλία είναι η ανταπόκριση των υπευθύνων στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής να καθαρίσουν την παραλία. Οι τουρίστες την επισκέπτονται και αντικρίζουν τόνους από φύκια και  σκουπίδια. Μια παραλία μέσα στη δυσωδία και την βρωμιά.

Μπορεί στην περιοχή μας να μην υπάρχουν πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και να μην υπάρχει το κίνητρο ώστε να καθαριστεί η παραλία. Ακριβώς αυτό είναι και το έγκλημα των αρμοδίων. Οφείλουν να διατηρούν την φυσική ομορφιά της πάλαι ποτέ καταγάλανης και καθαρής παραλίας της γλυφάδας και να στηρίζουν τις προσπάθειες των κατοίκων αυτών των χωριών να προσελκύουν επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν έχουν γίνει πολλά αιτήματα στους υπευθύνους και αρμοδίους της περιοχής, αντιδημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, όμως το μόνο που εισπράττουμε για ακόμα μια φορά είναι υποσχέσεις…

Οι εικόνες που θα δείτε παρακάτω, είναι θλιβερή αποτύπωση της αδιαφορίας όλων αυτών που εξελέγησαν για να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο. Ο καθαρισμός της παραλίας με ελάχιστο κόστος, δεν έχει πραγματοποιηθεί αλλοιώνοντας έτσι την πραγματική εικόνα της φυσικής ομορφιάς αυτού του τόπου.

Είναι κρίμα να καταστρέφουμε από μόνοι μας την ιστορική ομορφιά του τόπου μας. Όσο και να καθαρίζουν οι εθελοντές για την απομάκρυνση τόσο μεγάλων ποσοτήτων με φύκια, χρειάζονται μηχανήματα.  Όταν οι τοπικοί “άρχοντες” της περιοχής δεν ανταποκρίνονται σε ένα τόσο απλό αίτημα, να καθαριστεί μια φημισμένη παραλία  στην καρδιά της σαιζόν, πως μπορείς να τους εμπιστευτείς να δώσουν λύση σε  σοβαρότερα προβλήματα;

Καταγγέλλουμε δημόσια τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και την παραμέληση της παραλίας της γλυφάδας και προκαλούμε να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες με ημερομηνία 16 Ιουλίου 2014 την στιγμή που επιθυμούν να απονέμονται γαλάζιες σημαίες στη Ρόδο.

Εκτός και αν στη δυτική πλευρά του νησιού, οι κάτοικοι δεν έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν μια καθαρή θάλασσα….

Κάτοικοι της περιοχής

Pin It on Pinterest

Shares
Share This