Πλείστα ερωτηματικά και δυσαρέσκεια προκαλούν τα στοιχεία με αφορμή τα εγκαίνια της γέφυρας στο Μάκαρη ποταμό

Πλείστα ερωτηματικά και κυρίως δυσαρέσκεια στις τάξεις της κοινωνίας προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως, με αφορμή τα εγκαίνια της γέφυρας στο Μάκαρη ποταμό, που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο και κατ επέκταση στους πολίτες επτά εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό η περιφερειακή αρχή γνώριζε από έγγραφο της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α. ) την επικινδυνότητα της Γέφυρας Μάκαρη από τις 20 Φεβρουαρίου 2019!

Το έγγραφο αυτό έχει δημοσιευθεί εδώ και καιρό και στο διαδικτυακό τόπο zougla.gr.

Παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης όμως δεν έγινε τίποτε, είτε για την επισκευή της γέφυρας είτε για την κατασκευή νέας. Αντιθέτως η παραδοχή του προβλήματος από τον Περιφερειάρχη, έγινε εννέα μήνες αργότερα δηλαδή το Νοέμβριο του 2019.

Εφόσον ήταν γνωστό το σοβαρό πρόβλημα, γιατί δεν έγιναν έργα συντήρησης παρά κόπηκε το νησί στα δύο και δρομολογήθηκαν αργότερα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας;

Γιατί έπρεπε να καταρρεύσει η γέφυρα, για να ανακοινωθεί η κατασκευή νέας, ενώ μπορούσε πρωτίστως να συντηρηθεί και εν συνεχεία να γίνονταν η δημοπράτηση του νέου έργου;

Γιατί ταλαιπωρήθηκαν τόσο οι πολίτες εξαιτίας της εκτέλεσης του έργου επί ενάμισι χρόνο;

Πολύ απλά γιατί ο Περιφερειάρχης, είχε επιλέξει να δώσει έμφαση στην επανεκλογή του στήνοντας αναχώματα για να στριμώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους ώστε στη συνέχεια να προβάλει το θέμα της γέφυρας όπως τον εξυπηρετούσε καλύτερα.

Επιπλέον εν καιρώ πανδημίας, επέλεξε να διαθέσει ένα ανεπίτρεπτα μεγάλο πόσο, για τα εγκαίνια της γέφυρας προκαλώντας την κοινωνία τους πολίτες και τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να αντέξουν.

Τι νόημα έχουν οι φιέστες και τα πανηγύρια, ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα ;

Για την περιφερειακή αρχή στόχος είναι η αυτοπροβολή για την διαφήμιση του… αυτονόητου.

Αφήστε τα πανηγύρια που δεν εξυπηρετούν κανένα και δώστε έμφαση στα έργα που έχει ανάγκη ο κόσμος.

Σταματήστε να σκορπάτε τα χρήματα σε φιέστες και σε περιοδικά που δεν έχουν εκδοθεί ακόμη και αναζητήστε προγράμματα, για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Γιατί σε λίγο θα βλέπεται τη… σκόνη των άλλων περιφερειών της χώρας που θα σας έχουν ξεπεράσει.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ