Η απάτη με τα πλαστά λαχεία στην Ρόδο μέσα από το δελτίο τύπου της αστυνομίας

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τριμελής σπείρα ημεδαπών που διέπραττε απάτες με πλαστά λαχεία σε βάρος πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π. στη Ρόδο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 30χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο συνεργών του, ηλικίας 30 και 32 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), της πλαστογραφίας και της απάτης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα ο 30χρονος επιχείρησε να εξαργυρώσει ένα πλαστό (πρωτοχρονιάτικο) κρατικό λαχείο σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π., αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος τον καθυστέρησε και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.
Άμεσα επιλήφθηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνέλαβαν τον 30χρονο δράστη.
Παράλληλα ο 32χρονος κατηγορούμενος συναισθανόμενος την πίεση από την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών παρουσιάστηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου και προσήχθη στην συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και  ενεργώντας από κοινού κατασκεύαζαν και αναπαρήγαγαν πλαστά δελτία λαχείων χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή και χαρτί συγκεκριμένων προδιαγραφών. Στα εν λόγω πλαστά δελτία είχαν εντυπώσει αριθμούς σειράς που κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και στη συνέχεια τα εξαργύρωναν ένα-ένα σε διαφορετικά κάθε φορά πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. στο νησί της Ρόδου.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες εξαργύρωσαν τα πλαστά λαχεία το χρονικό διάστημα από 10 έως 16-01-2014, αποκομίζοντας συνολικό όφελος 1.600 ευρώ. Επιπλέον στις 12-01-2014 διέπραξαν και μια απόπειρα εξαργύρωσης.

Κατασχέθηκαν:

o       Δεκαέξι (16) πλαστά κρατικά λαχεία
o       Μια (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
o       Ένας (1) σαρωτής (scanner) εγγράφων
o       Ένας (1) πολυμηχάνημα σάρωσης και έγχρωμης εκτύπωσης εγγράφων
o       Διάφορες περιφερειακές συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών

Τα πλαστά λαχεία καθώς και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Pin It on Pinterest