ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκεχειρία τέλος! Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν το PKK στα τουρκοσυριακά σύνορα – Απροκάλυπτη υποστήριξη των Τούρκων προς τους ισλαμιστές του ΙSIL

Toυρκικά F-16 και F-4 έπληξαν στόχους των Κούρδων του ΡΚΚ στην επαρχία Χακάρι, βάζοντας τέλος στην εκεχειρία και αποκαλύπτοντας με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την υποστήριξη των Τούρκων προς τους ισλαμιστές του ΙSIL.

Tουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν πριν από λίγο από τις βάσεις στη Malatya και το Ντιαγιάρμπακιρ και βομβάρδισαν στόχους του Τουρκικού Εργατικού Κόμματος, PKK, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στα εδάφη του Κουρδιστάν, “μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις σε τουρκικά φυλάκια” και συγκεκριμένα στην επαρχία Χακάρι.

«Μαχητικά F-16 και F-4 έπληξαν στόχους των Κούρδων που εδώ και ημέρες επιτίθενται με ρουκέτες στα τουρκικά φυλάκια» αναφέρει η Χουριέτ

Υπενθυμίζεται ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν την περασμένη εβδομάδα είχε απευθύνει τελεσίγραφο στον Ερντογάν, ότι εάν δεν στηρίξουν τους Κούρδους της Κομπάνι έναντι του Ισλαμικού Κράτους, αυτό θα σημάνει αυτομάτως τον τερματισμό των ειρηνευτικών συνομιλιών, και την αρχή νέων συγκρούσεων.

Ο βομβαρδισμός έλαβε χώρα κατόπιν της επίθεσης των Κούρδων διαδηλωτών στο φυλάκιο του Dağlıca στην νοτιοανατλική περιφέρεια του Diyarbakır. Oι Κούρδοι ήθελαν το άνοιγμα των συνόρων για να μπορέσουν να προστρέξουν προς βοήθεια των μαχητών της Κομπάνι. Οι Τούρκοι το αρνούνταν κατηγοηματικά βοηθώντας έτσι τους ισλαμιστές να πάρουν την πόλη.

Με την ενέργειά τους αυτή οι Τούρκοι δεν περίμεναν την λήξη του τελεσίγραφου και πέρασαν πρώτοι στην επίθεση κατά των Κούρδων. Είναι εμφανές ότι οι ισλαμιστές εγκληματίες του ISIL που αποκεφαλίζουν, ακρωτηριάζουν και σκοτώνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά, θεωρούνται για την Τουρκία “έντιμοοι” πολεμιστές του Ισλάμ. Η Δύση εξέθρεψε αυτούς τους εγκληματίες όπως και αυτές τις συμπεριφορές της Άγκυρας. Το ISIL χρηματοδοτήθηκε και εξοπλίστηκε από τις ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία,Κατάρ, και Τουρκία, οι πρηγούμενοι όμως βγήκαν έξυπνα από το “κάδρο” και άφησαν μόνο τον Ρ.Τ.Ερντογάν να φαίνεται, άλλωστε και αυτός δεν έκανε καμμια προσπάθεια να κρυφτεί.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest